Materialen

Het kopen van deze attributen kan erg kostbaar zijn, daarom volgen hier enkele voorbeelden van hindernissen die met weinig materiaal, dat gewoon te koop is in een bouwmarkt en voor niet al te veel geld zelf gemaakt kunnen worden.

De materialen die in de voorbeelden gebruikt zijn, bestaan over het algemeen uit hout, pvc, schroeven, pianoscharnieren, spijkers, lijm, tape en plakfolie. Bij het maken van meerdere hindernissen kun je beter een grote plaat hout kopen (underlayment min. 15mm dikte) en deze al bij de bouwmarkt laten zagen in panelen van minimaal 21cm breedte. In de voorbeelden is dus telkens deze breedtemaat gebruikt voor de hindernissen.

Voor de afwerking van het hout is hier gekozen om steile gedeelten van de hindernissen te bekleden met grastapijt daar dit gelijk een zeer goede antislip functie heeft. Ga je het verven of beplakken met iets dat gladder is kun je bijv. van half ronde grenen stokken (11mmx270cm) traptreden maken door ze op de juiste breedtemaat te zagen en deze te lijmen of spijkeren op de steile gedeelten.

Op horizontale gedeelte van de voorbeeldhindernissen is hier gekozen voor structuurvinyl, leuk voor de afwisseling, makkelijk in onderhoud en niet glad om er overheen te lopen voor je konijn. De onderstellen zijn beplakt met plakfolie. Dit alles heeft als zeer groot voordeel dat je geen geknoei met verf hebt en bestaat er een grote kans dat het minder uitnodigend is voor je konijn om eraan te gaan knagen.