De gelukkige cavia

Cover De Gelukkige Cavia vk

Het caviaboek van dierentrainster Bernice Muntz. Alles over verzorgen, opvoeden, trainen en spelen !

Lees alles over:

 • Hoe maak je een schuw dier als de cavia nu echt goed tam?
 • Hoe leer je hem de plas op de bak te doen?
 • Hoe koppel je je cavia aan een vriendje?
 • De juiste leefomgeving
 • Caviataal – wat probeert je cavia je te vertellen?
 • Voeding, gezondheid en eetbare planten
 • Plezier hebben en spelen met je cavia
 • Waarom zou je je cavia trainen, wat zijn de mogelijkheden?
 • Hoe je je cavia kan leren voetballen/neusballen

Zie hier de inkijk pagina's.

'De gelukkige cavia' is een boek voor alle (jong) volwassenen die meer willen weten over cavia’s. Of je nu een enthousiaste cavia-eigenaar bent, een ouder die een kind cavia’s gunt, of professioneel werkt met cavia’s. Door meer met dit leuke huisdier bezig te zijn wordt het dier deel van het gezin, versterkt dit jullie onderlinge band en wordt het leven van je cavia een stuk interessanter.

We hebben nog een 2 exemplaren terug ontvangen. Helaas zijn deze -aan de buitenkant, de kaft dus - licht beschadigd. Er zitten wat krasje op de buitenkant van het boek, en de harde kaft is iets gebogen. Ik kan mij voorstellen dat je deze eerste even wilt zien. Wanneer je mij een mail stuurt naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. kan ik eventueel een foto sturen, zodat je van te voren ziet hoe het boek eruit ziet. Een andere optie is dat je Bol.com regelmatig in de gaten houdt, daar worden de boeken vaak tweedehands aangeboden.

Ook geven we diverse caviacursussen die geboekt kunnen worden via www.edupet.nl. Digitaal als live. Ik hoop jullie daar te mogen begroeten.

Soms zijn de boeken ook tweede hands te verkrijgen via Bol.com, helaas soms ook tegen woekerprijzen. Daar heb ik helaas geen zeggenschap over en het is wat ik als schrijver betreur. Heel misschien krijg ik binnenkort nog een partij binnen die ik terug kan kopen. Dus mail gerust naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

L
et op dit bedrag is alleen voor Nederland geldig. Woont u in een ander land, neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. zodat we de verzendkosten kunnen bespreken.

 

 • Bestel 'De gelukkige cavia'

  Bestelling van boek: De gelukkige cavia

  iDEAL Mollie

  Read more

 • Recensies

  "Jarenlang hebben we genoten van onze eigen cavia's. Dit boek doet mij weer terug verlangen naar deze koddige, piepende viervoeters. Het is een must-have voor iedereen die meer wil weten van zijn cavia. Ga dieper in op de voeding en verzorging van je cavia en vind alles over zwangerschappen en ziektes."

  Stijn Peters, dierenarts Dierenziekenhuis Eindhoven


  "Bernice heeft een leuk en leerzaam boek over cavia’s geschreven. Vooral het hoofdstuk opvoeden, spelen en trainen laat zien dat een cavia meer is dan zomaar een dier dat stil in een hokje zit."

  Evert-Jan de Boer, Dierenkliniek Wilhelminapark, Utrecht


  "Doe je cavia én jezelf het grootst mogelijke plezier: LEES DIT BOEK!
  Je zult je dier beter begrijpen, beter voor hem kunnen zorgen, hem gelukkiger maken maar vooral: een fantastische band met hem krijgen!"

  Sascha Gaus, Martin Gaus Academie


  "Het LICG geeft objectieve informatie over het houden van huisdieren. In onze huisdierenbijsluiters en praktische documenten is veel informatie te vinden, ook over de cavia.

  Dit populaire dier wordt vaak aangeschaft voor kinderen en lijkt een makkelijk te houden huisdier waar niet veel bij komt kijken. Maar wie meer weet over zijn cavia, zijn gedrag en zijn taal, zijn wensen en behoeftes, heeft veel meer plezier van zijn dier en kan er beter voor zorgen. Dat begint bij het besef dat een cavia moet samenleven met een of meer soortgenoten om gelukkig te zijn. Ook de juiste voeding, huisvesting, speelmogelijkheden en uitdagingen, bijvoorbeeld in de vorm van training, maken het leven met cavia’s dubbel zo leuk!

  Dit boek biedt over al deze onderwerpen veel informatie, en is daarnaast een echt doe-boek. Het LICG raadt het dan ook van harte aan voor iedereen die cavia’s houdt of wil gaan aanschaffen."

  Saskia Ober, medewerker kennis- en informatieontwikkeling LICG (Landelijk InformatieCentrum Gezelschapsdieren), www.licg.nl


  "Het Platform Verantwoord Huisdierenbezit (PVH) zet zich in voor de belangen van dieren en dierhouders. Mensen die dieren houden, willen niets liever dan dat hun dieren het zo goed mogelijk hebben. Dat kan alleen maar als ze hun dieren ‘kennen’, als ze weten wat ze nodig hebben en, mocht er een keer wat bijzonders aan de hand zijn, snel kunnen zien hoe ze daarmee om moeten gaan.

  Ook voor iedereen die cavia’s houdt is kennis over hun dieren, over het leven van alledag en over de signalen die ze afgeven, verschrikkelijk belangrijk. Baasjes hebben het meeste plezier van hun dieren en dieren hebben het meeste plezier van hun baasjes als het baasje weet wat het dier nodig heeft. Daar gaat het om, daar gaat dit boek over."

  Ir. Ed.J.Gubbels, Secretaris Platform Verantwoord Huisdierenbezit


  "Eindelijk is de kennis over gedrag, voeding, huisvesting, gezondheid en verzorging van de cavia gebundeld in één goed en informatief boek. Met als “vette” bonus duidelijke, praktische uitleg over trainen en spelen met je cavia! Het boek is daarom zeker ook interessant voor de ervaren cavia-eigenaar. Als docent dierverzorging vind ik dit boek ook absoluut een aanrader voor de professionals in de gezelschapsdierenbranche. De cavia is nog steeds een van de populairste huisdieren voor kinderen, en goede voorlichting begint met een goede informatiebron."

  Sophie Witschge, diergedragsdeskundige en docent dierverzorging Terra MBO Meppel

  "Ik vind het geweldig, eindelijk eens een boekje waar in staat hoe het echt is!"

  Carla Vink, Carla’s caviaopvang http://www.caviaopvangcarlawinkel.nl/ 

   

  Read more