Veel sterfte onder konijnen als gevolg van VHD2-virus

Sinds eind januari 2015 treft het VHD2-virus konijnen in Nederland.  Al eerder is dit virus in Nederland opgedoken, waardoor veel wilde konijnen gestorven zijn. Het virus treft zowel wilde als tamme konijnen. Van sterfte onder wilde konijnen zal men weinig zien, omdat de dieren zich veelal terugtrekken in hun burcht.

De afgelopen maanden hebben Sophie Witschge en ik de opleiding tot konijnendeskundige gegeven in samenwerking met het Martin Gaus Academie.  Op 16 april hebben 12 mensen hun diploma voor konijnendeskundige mogen ontvangen. Een groot aantal zijn inmiddels hun eigen bedrijf gestart. Meer weten? Kijk bij de tab 'opleiding konijnendeskundigen' op deze site. 

Ook geinteresseerd in de opleiding? In september start er weer een nieuwe opleiding op woensdags. En per januari 2015 zal de opleiding op donderdag en vrijdag gegeven worden.

Afgelopen maanden waren lekker druk met Sea Life en een hoop lezingen. Half september zijn mijn man en ik op vakantie geweest in Italie.

Net daarvoor hadden Sea Life en ik besloten dat het tijd was dat hun eigen medewerkers de trainingen overnemen. Het zijn alle ontzettend gemotiveerde mensen met een waanzinnig groot hart voor alle dieren die daar verblijven. Daar heb ik echt respect voor. Ik wens hun heel veel succes. Het was een hele bijzondere ervaring om met zulke dieren en mensen te mogen werken!

TickTock!
Terwijl ik mijn twee laatste blog artikelen nog eens doorlees, besef ik nu pas hoeveel TickTock (en wij!) weer geleerd hebben!  Als je veel met haar traint, zijn het steeds maar kleine stapjes. Maar na drie weken is het toch wel weer heel veel.

Wat ook leuk is dat ik niet meer de enige ben die met haar traint. Inmiddels trainen we met ons vieren; Mark, Fiona, Marjolein en ikzelf, en vandaag was Dave er ook bij. We zijn voor de veiligheid in haar verblijf altijd met twee mensen, waardoor ze veel aandacht krijgt en dus ook veel traint.  Zoveel dat ik vandaag voor het eerst  mijzelf afvroeg of het niet wat teveel voor haar was.