Lees over mijn projecten

Van Ara tot Zebra: elk dier kan iets leren. Soms is trainen noodzakelijk. Denk aan het aanleren van gewenst gedrag. Maar soms is trainen gewoon leuk. Met welk doel je ook traint, de band tussen jou en je huisdier zal enorm versterken. Samen trainen maakt het dierenleven leuker! Als allround dierentrainer ziet Bernice dagelijks hoe intelligent huisdieren, boerderijdieren, dierentuindieren en exoten eigenlijk zijn. Het aanleren van gedrag betekent vaak het verschil tussen een saai en angstig leven of een heerlijk dierenleven vol plezier. In mijn boeken staat uitgebreid beschreven hoe konijnen en cavia's te trainen zijn. Deze methode is toepasbaar op ieder dier.

Wil je meer voorbeelden over mijn werk? Kijk dan eens naar de onderstaande projecten.

Amsterdam - Ik werd laatst gebeld door een productie maatschappij. Zij willen voor een commercial graag beschikken over een getraind konijn; en of ik dus zo'n konijn kan leveren ? We spreken een half uurtje over de telefoon. Op basis daarvan besluit ik dat het misschien interessant genoeg is om eens persoonlijk te spreken. Zij zijn weer erg benieuwd naar mijn konijn 'Summer'.

Daarom spreken we af op het kantoor van het productiemaatschappij in Amsterdam. Gelukkig zijn mijn konijnen inmiddels goed gewend aan lange autoritten, dus dat veroorzaakt geen stress bij ze. Wel neem ik ook Twix mee, zodat Summer onderweg wat gezelligheid en 'aanspraak' heeft.

TickTock is een kaaiman. Een kaaiman is een krokodilachtige. Er zijn 14 soorten krokodillen en 8 soorten kaaimannen. Je kunt ze van elkaar onderscheiden door naar de bek te kijken. Kaaimannen hebben een brede bek en de bovenkaak valt over de onderkaak. Terwijl krokodillen een v-vormig kaak (puntige bek) hebben. De grotere soorten worden rond de 70 jaar oud, kleine ca. 50 jaar. Een brilkaaiman is een koudbloedig dier en dat betekent dat ze zich moeten opwarmen in de zon om weer energie te krijgen. Overigens eten ze vaak in de nacht en doen ze overdag niet veel meer dan rusten en zonnen.

Sien en Saar zijn twee Aziatische Kleinklauwotters die sinds april 2011 in Sea Life Scheveningen wonen. De otters zijn twee zusjes die in 2009 geboren zijn. Deze otters zijn de kleinste otters ter wereld en behoren tot de marterachtigen. Het zijn twee prachtige, snelle roofdieren. In april dit jaar heeft Sea Life een award gewonnen voor het mooie verblijf waar de dames wonen.

Een kat niet te trainen? Dat is echt onzin. Wie de eigenzinnigheid van deze dieren weet te respecteren en waarderen, zal merken dat óók katten het leuk vinden om iets te leren. Het opvoeden en trainen van katten is leuk én belangrijk. Bernice trainde  een aantal katten, waaronder asielkatten.