Storm (trekken aan de riem)

Hanneke heeft één privé-les gevolgd. Zij heeft twee honden, waarvan één, een 3 jaar oude Dalmatiër genaamd Storm, enorm trekt.

Doordat Storm altijd in de riem hangt heeft ze een nek hernia opgelopen. Een paar dagen na de privé-les ontving ik onderstaande email. Hoewel uiteraard niet iedereen zo enorm veel succes heeft, is dit wel vaak tekenend voor deze oefening.

Nou ja zeg ik moet het je gelijk even laten weten , dat mallootje van me wil niets liever als wandelen ik kan mijn mond bijna niet verder open laten hangen dan ik nu doe !

Gisteravond een blokje om de sloot gedaan (de jongens apart uitgelaten ) en Storm begon met zijn gebruikelijke trekwerk , ik zeg dus " dat is trekken Storm" en meneer draait zich met zijn oren op happy om en komt naast me lopen hij loopt echt te huppelen van plezier netjes benoemd ja dat is wandelen, en zo hebben we een heel blokje gedaan zonder dat hij als een achterlijke aan de lijn ging hangen.Daarnet moest ik weer met hem om de sloot (ze komen de watermeter vervangen ) en nu moest het toch moeilijker worden dacht ik zo er lopen namelijk meer honden hun plasrondje te doen.De deur uit ging al heel beheerst , ik stond niet gelijk bij de boom maar kon rustig de deur achter me dichttrekken , Storm ging aan de lijn hangen dus ik benoemde het en ja hoor huppel huppel daar was hij naast me ! weer benoemen en hij bleef naast me

Bij de sloot stonden er wat dames te kleppen op een smal stukje en hielden hun honden niet in de gaten , Storm zag het al van ver , ik heb hem gezegd dat ik het ook zag ja er staan honden bij de sloot ga jij met me mee wandelen en daar gingen we zonder rukken en trekken langs de honden en dat terwijl een van de honden zich tussen mij en Storm in wurmde, geen gegrom Storm liep mee.

Ik kwam een vriendin tegen die zag het gebeuren en haar ogen vielen bijna uit haar kassen, gaaf toch! En nu terwijl er in de gang wordt gewerkt door een vreemde man ligt Storm rustig op de bank te dutten, we gaan het redden met deze jongen!

Groeten Henneke Kleindijk