Een doof konijntje dat 'high five' leert

Stella benaderde mij daar zij een konijn had gekocht wat later bleek doof te zijn.

Verwachtingsvol wacht ik op een dinsdagavond op de komst van Bernice.

Zij heeft mij namelijk weten te overtuigen dat je ook een doof konijn iets kunt leren. Nou, het zou mij benieuwen.

Direct na binnenkomst ging ze aan de slag met het uitleggen over de SATS trainingsmethodiek. We besloten om het een en ander uit te proberen omdat de methode waarmee Bernice werkt toch voornamelijk met geluid gaat. Eigenlijk reageerde hij gelijk met alles wat we probeerde.

Eén van mijn wensen was dat ik Sjors zonder problemen in zijn hok zou krijgen en dat ben ik de volgende dag gaan oefenen. Tot mijn verbazing lukte dat al na twee dagen. Nog steeds gaat hij in zijn hok zodra ik met mijn hand schud. Hier enthousiast door geworden moest het toch ook mogelijk zijn om hem te roepen, ook dit is gelukt door middel van zichtbaar in mijn handen klappen. Als ik boven de bank klap springt hij erop, als hij boven is en ik klap (op de trap) komt hij naar beneden.

Op het filmpje wat Bernice getoond had, zag ik haar konijn een high five maken. In het begin lukte dit niet, en daarom heb ik een email naar Bernice gestuurd. Zij gaf mij een tip waardoor hij nu ook een high five maakt.

Toen ik Sjors kocht voor de gezelligheid in huis had ik nooit kunnen bedenken dat dit allemaal mogelijk kon zijn met een konijn. Ik ben zeer blij dat ik Bernice heb leren kennen, door haar heb ik zoveel meer plezier met onze Sjors.

Stella Rolaff