SATS (Kayce Cover)

De Amerikaanse Kayce Cover was begin jaren tachtig trainster en verzorgster van exotische dieren. Dieren die regelmatig medische verzorging nodig hadden. Daar werkten zij lang niet altijd graag aan mee. Integendeel zelfs.

Toch moest het mogelijk zijn om dieren vrijwillig mee te laten werken aan hun uitstapjes naar de dokter, zo was de overtuiging van Kayce Cover. Geleidelijk aan ontwikkelde zij een manier om dat voor elkaar te krijgen. Zonder dwang op de dieren uit te oefenen dus.

sats methode van kayce coverCommuniceren met dieren

Het succes van haar aanpak opende als eerste bij haar zelf de ogen. Want als ik dit bij deze exotische dieren voor elkaar krijg, moet dat feitelijk bij alle dieren lukken.

Dus ging ze haar techniek uitwerken en verfijnen. Ze leerde met dieren te ‘communiceren’. Via ‘bridges’ en ‘targets’. Op basis van haar theorie dat dieren middels signalen continu feedback geven over het hoe en waarom van hun gedrag.

SATS

Haar methodiek van trainen is tegenwoordig bekend als Synergetische Alliantie Training Systemen (SATS): mens en dier die als het ware een verbond met elkaar sluiten (alliantie) om op een prettige manier samen te kunnen werken (in synergie met elkaar).

In de USA is Kayce Cover een autoriteit in het opvoeden van dieren. Inmiddels hebben haar theorieën ook in Europa voet aan de grond gekregen.

{jwplayer}http://www.youtube.com/watch?v=n1a4u2ABpBw{/jwplayer}