Een konijn los in huis houden?

Een konijn los in huis houden?

Konijnen los in huis houden?
Je hebt een konijn. Of beter nog: je hebt twee konijnen. Je wil eigenlijk je konijn niet meer in een kooi houden, maar los in huis. Je hebt op instagram en facebook gelezen dat dat kan... En dan begint het avontuur.

In het begin gaat het soms goed
De eerste paar weken gaat het soms best aardig, maar dan zo met een maand of vier – vijf wordt het steeds moeilijker. Een plasje hier, keutels daar, een doorgeknaagde tv-kabel, een aangevreten stoelpoot en een konijn wat niet meer geaaid wil worden omdat hij zich verstopt als je de kamer binnenkomt. Toch maar een kooi aanschaffen, want zo gaat het niet.
Alleen het konijn wil inmiddels niet meer in een kooi leven, los is huis is veeeel fijner!

Een samenleefcontract
Ik leer je hoe je ea aanpakt, wat de mogelijkheden en ook wat de onmogelijkheden zijn. Tips en trucs die je helpen er een succes van te maken. Als je eenmaal weet hoe je het aan kunt pakken, is het oefenen alleen al een feest. Het versterkt ook nog eens de band met je pluizige maatjes! Na deze cursus heb je de juiste basis om met je konijn(en) aan de slag te gaan om te komen tot een goed samenleefcontract.

Onderwerpen die aan bod komen:

  • Socialisatie
  • Hoe voorkom je dat je konijnen gaan slopen?
  • En hoe zit dat met veiligheid?
  • Tegen welke problemen kun je aan lopen? 
  • Wat hebben de konijnen als vaardigheden nodig? 
  • Tips en trucs om het voor je konijnen en jezelf makkelijker te laten verlopen
  • Spelen
  • Opvoeden en trainen.

Wat kun je verder verwachten?
Deze cursus is veelzijdig van opbouw. Niet alleen krijg je een overvloed aan informatie, maar ook praktisch zal Bernice je veel laten zien. Dit alles wordt ondersteund door duidelijk foto- en videomateriaal. De cursus heeft een interactief karakter, waardoor er goed wordt afgestemd op de persoonlijke input en aandachtspunten van de cursisten.

Voor wie ?
Voor iedereen met een konijn. Ook heel geschikt voor mensen die beroepsmatig met konijnen in aanraking komen. Denk aan paraveterinairen, dierverzorgers, dierenwinkelmedewerkers, enzovoorts.

Wat kost het?
De kosten van deze cursus bedragen 45 euro. De cursus duurt ca. 2 uur uur en wordt afgesloten met een certificaat. We werken in kleine groepen van maximaal 4 personen.

Extra:
Bij inschrijving ontvang je een email met vragen over jouw persoonlijke situatie en je doelstelling. Zo kan de cursus zoveel mogelijk op maat gemaakt worden.

Evenement Eigenschappen

Startdatum 26-02-2018 14:00
Einddatum 26-02-2018 16:00
Aantal plaatsen 0
Prijs per persoon €45.00
Locatie Dierentrainer, Leidschendam
Sorry, het evenement is nu vol en we konden geen registratie meer accepteren

Locatie Kaart