Aaien, verzorgen en optillen (konijn)

Aaien, verzorgen en optillen (konijn)

Heb jij ook een konijn dat wegloopt of in elkaar duikt als je hem wilt aaien of verzorgen? En dan hebben we het helemaal nog niet over het optillen. Veel mensen hebben een bang konijn. Aan de ene kant is het heel natuurlijk gedrag, aan de andere kant is het natuurlijk voor het dier ook beter als hij bepaalde handelingen kan ondergaan, en kan accepteren met minder of zelfs zonder stress. Hoe ga je daarmee om? Hoe leer je dat aan? Wat zijn de mogelijkheden? Dat leer je tijdens deze cursus.

Bernice heeft allerlei exotische dieren in gevangenschap (dassen, kaaimannen, otters en zelfs een kogelvis) geleerd bepaalde handelingen te accepteren en soms zelfs leuk te vinden. Door dit te trainen, zal jullie band heel erg versterken en zal je samen veel meer plezier hebben.

Thema’s die we bespreken zijn:

  • Angstgedrag: normaal of niet?
  • Stress reduceren
  • Hoe aaien prettig wordt
  • Het knippen van de nagels
  • Optillen; vele mogelijkheden
  • Trainen voor meer zelfvertrouwen
  • En nog veel meer.

Het is echter niet nodig deze konijnen mee te nemen naar de cursus. Ze mogen thuis in hun vertrouwde omgeving blijven; er wordt gewerkt met de konijnen van Bernice. Met de opgedane kennis en adviezen kan je thuis direct zelf aan de slag.

Voor wie?
Voor iedereen (vanaf 10 jaar) met een angstig konijn. Ook heel geschikt voor mensen die beroepsmatig met (angstige) konijnen in aanraking komen. Denk aan paraveterinairen, dierverzorgers, dierenwinkelmedewerkers, enzovoorts.

Extra:
Bij inschrijving ontvang je een email met vragen over jouw persoonlijke situatie en je doelstelling. Zo kan de cursus zoveel mogelijk op maat gemaakt worden.

Vragen of aanmeldingen?
Voor aanmeldingen, neem contact op met Berry, Jeroen van Chews & Nibbles in Breda
https://www.facebook.com/ChewsNibbles/
Telefoon: 076- 5620684

Evenement Eigenschappen

Startdatum 01-03-2018 19:00
Einddatum 01-03-2018 21:15
Locatie Chews & Nibbles

Locatie Kaart