Samen plezier maken - je cavia trainen

Samen plezier maken - je cavia trainen

Dat je een cavia kunt trainen is vast niet het eerste waar je aan denkt bij aanschaf van dit gezellige huisdier. Toch kunnen deze dieren meer dan je wellicht zou verwachten en beleef je samen veel plezier.

Waarom zou je je konijn of cavia trainen?
Trainen heeft meerdere voordelen, zowel voor de verzorger als voor het dier zelf. Misschien verwacht je het niet, maar juist prooidieren als cavia’s hebben baat bij het uitvoeren van oefeningen. Zo kun je met training je dier tam maken en samen een band opbouwen. Daarnaast is trainen nuttig voor het lichamelijk en geestelijk welzijn van het dier.

In de natuur zijn deze dieren actief bezig. Een tamme cavia lijkt in zijn behoeften nog op zijn wilde soortgenoten, maar kan veel minder zijn natuurlijke gedrag uiten. Dit kun je wel met trainen nabootsen: het helpt hem fit te blijven en verveling te voorkomen.

Dieren hebben vaak plezier in spelletjes en mentale uitdaging. Ook leren ze meer gebruik te maken van hun hersenen en zintuigen: ze worden dan feitelijk slimmer ;-).

Het fijne van training is dat je met sommige technieken ook op afstand kunt werken. Dus kun je je cavia niet (makkelijk) aanraken en komt hij niet vrij naar je toe? Door te trainen kan dit veranderen en zal hij steeds vrijer worden en contact toelaten.

Bij inschrijving ontvang je een e-mail met vragen over jou en je konijn zodat de cursus daarop toegespitst kan worden. Zo werkt ieder aan zijn eigen doelstelling. Hierdoor is de cursus iedere keer weer net ietsjes anders.

Wat je kunt verwachten?

  • Clickeren het hoe en waarom
  • Clickermethode
  • Lure-rewardmethode
  • Basis van de leerprincipes
  • Hoe te beginnen
  • Opvoeden en trainen
  • Trucjes aanleren (high five, voetbal, behendigheid etc)

Er wordt gewerkt met de cavia’s van Bernice Muntz. Het is dan ook niet nodig om je cavia’s mee te nemen naar deze cursus. Heb je zelf cavia’s die gewend zijn aan reizen, dan kun je, alleen in overleg met Bernice, je cavia’s meenemen.

De insteek van deze cursus is dat jij leert hoe je je cavia kunt opvoeden en trainen. Met de opgedane kennis kun je thuis aan de slag. Ook als je een minder tamme cavia hebt!

Voor iedereen die een cavia heeft. Kinderen zijn vanaf 14 jaar van harte welkom. Heeft u jongere kinderen? Neem dan even contact met mij op, dan overleggen we de mogelijkheden.

Evenement Eigenschappen

Startdatum 04-02-2017 10:00
Einddatum 04-02-2017 12:00
Aantal plaatsen 4
Prijs per persoon €30.00
Locatie Dierentrainer, Leidschendam
Wij accepteren geen inschrijvingen meer

Locatie Kaart