1-daagse caviacursus

Cavia’s zijn populaire huisdieren. Ze zijn vriendelijk, aaibaar en kunnen heerlijk communicatief zijn. Maar in de praktijk worden ze vaak onderschat waardoor zowel het dier als de eigenaar niet het maximale uit hun relatie halen.

Wilt u weten hoe cavia’s leven en wat zij nodig hebben om gelukkig te zijn als huisdier? Dan is deze cursus van 1 dag een must. In deze workshop duiken we in de wereld van de cavia, met al zijn boeiende aspecten.

De volgende onderwerpen komen aan bod;

  • Een introductie over cavia’s in het wild
  • Caviataal
  • Hoe u een band kunt opbouwen met uw cavia
  • Hoe om te gaan met een schuwe cavia
  • Hoe (veel) cavia’s zindelijkheid kunnen aanleren
  • Voeding en verschillende manieren van huisvesting
  • Verzorging; wat komt daarbij kijken?
  • Welzijn van de cavia
  • Wat kunt u doen om zijn omgeving uitdagender te maken?
  • Spelen, trainen en opvoeden, wat zijn de mogelijkheden?

Beeldmateriaal
We maken gebruik van fotomateriaal en videobeelden zodat u in een korte tijd veel kan leren.

Cavia meenemen niet nodig
We werken met de cavia's van Bernice. Het is niet nodig om uw cavia mee te nemen naar deze cursus. Cavia’s zijn prooidieren. De reis, een andere omgeving en dergelijke is voor veel dieren (te) heftig. De cavia’s die meekomen naar de cursus worden daarop geselecteerd en getraind.

De insteek van deze cursus is dat u leert om te gaan met uw cavia. Met de opgedane kennis kunt u thuis of op uw werk mee aan de slag. Als u een dier heeft dat regelmatig met u meegaat en waarvan u denkt dat het geschikt is en weinig stress zal ervaren, neem dan gerust contact met ons op. Zonder toestemming van de cursusleiding is het niet toegestaan dieren mee te nemen.

Onderwijsniveau: MBO
Deze workshop is uitermate geschikt voor cavialiefhebbers en mensen die zich willen scholen als cavia(gedrags)adviseur. Ook mensen die beroepsmatig met deze dieren werken, zoals dierenwinkelmedewerkers, dierenartsassistentes en medewerkers van opvangcentra, doen tijdens deze cursus essentiële kennis op. Jonge cavialiefhebbers zijn welkom vanaf 15 jaar.

Wat kost het?
De kosten van deze cursus bedragen 95 euro. Dat is inclusief certificaat na afloop en inclusief lunch. Er wordt gewerkt in kleine groepen.

Wilt u zich aanmelden?
https://www.edupet.nl/nl/cursussen/de-gelukkige-cavia

Evenement Eigenschappen

Startdatum 05-02-2021 10:00
Einddatum 05-02-2021 16:00
Prijs per persoon €95.00
Locatie Avonturenboerderij Molenwaard

Locatie Kaart