Een konijn erbij

Een konijn erbij

Het laatste boek van Dierentrainer, Bernice Muntz is bedoeld voor iedereen die wil weten hoe je een succesvolle match tussen konijnen tot stand brengt. Na het lezen van dit boek is de lezer ‘bewapend’ met de juiste kennis en vaardigheden om zelf te kunnen koppelen. Een rijk geïllustreerd en praktisch boek dat eigenlijk iedere konijnenliefhebber moet lezen.

Lees alles over:

 • Waarom konijnen een maatje nodig hebben
 • Hoe je een geschikte match vindt
 • Hoe je je konijn kan laten speeddaten
 • Hoe je de relatie stap voor stap opbouwt
 • Welke trainingsmethoden je hierbij kunt gebruiken
 • Wat er eventueel mis kan gaan
 • En hoe je problemen effectief oplost
 • Het effect van samenwonen op (probleem)gedrag
 • Het koppelen van twee konijnen in een uniek fotodagboek

Zie hier de inkijk pagina's.

 

Verkoopprijs: 19,95 euro.
De prijs is inclusief verzendkosten alleen binnen Nederland.
Wil je het boek naar een ander land laten versturen? Neem dan even contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 • Bestelling van boek: Een konijn erbij

  iDEAL Mollie

 • Wilma Moolenbeek, oprichtster BunnyBin
  Na duizenden koppelingen weet ik: het kan een pittige klus zijn, maar het resultaat is alle moeite altijd meer dan waard! Met behulp van dit boek zet je emotie en frustratie aan de kant en weet je precies wat je moet doen. Met een tevreden konijnenstel als resultaat. Succes!

  Stijn Peters, dierenarts, Dierenziekenhuis Eindhoven
  Konijnen zijn supersociale dieren. Ze waarderen het als je ze niet eenzaam in een kooi- tje zet. Met de uitleg van Bernice krijg je de beste handvatten om tot een goede match te komen. Zo krijg je twee, drie of meerdere gelukkige konijnen die je met een gerust hart bij elkaar kunt zetten.

  Evert-Jan de Boer, konijnen dierenarts, Dierenkliniek Wilhelminapark Utrecht
  Als konijnen dierenartsen maken we helaas mee dat er een konijn uit een paartje weg- valt. Wat is dan wijsheid?! Konijnen zijn groepsdieren en ze kunnen beter niet alleen worden gehouden. Echter even snel een nieuw konijn bij het overgebleven konijn plaatsen gaat vaak niet goed. Je kunt niet zomaar een paar konijnen bij elkaar zetten, net als mensen hebben konijnen bepaalde voorkeuren voor een partner. We zien dat veel konijnen gelukkig een nieuwe (oudere) partner vinden via mensen die zich hierop hebben toegelegd, we sturen eigenaren en konijnen graag naar ze door. Goed dat er veel aandacht aan het koppelen van konijnen wordt besteed via dit boek.

  Sophie Witschge, konijnendeskundige en docent Dierverzorging Terra MBO Meppel
  Helaas worden er nog steeds veel konijnen solitair gehouden en juist bij die konijnen zie je angstig of agressief gedrag. Mijn eerste advies aan de eigenaar van een konijn met dergelijke gedragsproblemen is om een konijnenmaatje aan te schaffen. Alleen al door het gezelschap van een (passende) soortgenoot zie je in de meeste gevallen de gedragsproblemen als sneeuw voor de zon verdwijnen.

  Sacha Gaus, Martin Gaus Academie
  Wat een verhelderend en praktisch boek. Een liefdevolle en complete handleiding om jouw konijn te koppelen aan een of meer maatjes en zo zijn leven (veel) fijner te maken. Mijn complimenten aan Bernice voor haar inzet om het welzijn van huisdieren te verbeteren.

  Jessica Goedhart, Rabbits Company
  Om mensen soms een beter beeld te geven van wat koppelen inhoudt, leg ik het weleens als volgt uit: Stel, je zit thuis rustig televisie te kijken en ineens komt er een onbekende man je huis binnen. Hij loopt naar de koelkast, pakt er een biertje uit, gaat vervolgens op de bank zitten met zijn voeten op tafel, pakt de afstandsbediening en zapt naar een ander net ... en zegt: ‘Zo vanaf vandaag woon ik hier ook’.

  Waar High Five met je konijn echt dé konijnenbijbel is waar veel onderwerpen besproken worden, is Een konijn erbij echt een specialistisch boek met alle informatie die je je maar kunt wensen over het koppelen van konijnen.

  Dit boek helpt je stap voor stap inzicht te krijgen in hoe je konijnen zich voelen en wel- ke stappen je dan het beste kunt ondernemen voor het koppelen. Het koppelen blijft toch een van de moeilijkste en spannendste activiteiten als je konijnen hebt. Tijdens het koppelen vraag je je vaak af of je het wel goed aanpakt. Dit boek helpt je met het nemen van de juiste beslissingen. Geen twee koppelingen zijn hetzelfde en het advies dat bij de ene koppeling super hielp kan bij de andere koppeling totaal averechts werken. In Een konijn erbij worden alle verschillende methodes besproken, en je leert ook om het gedrag van je konijnen te begrijpen. Dit maakt het makkelijk om de juiste stappen te bepalen en zorgt ervoor dat je zelf veel zelfverzekerder bezig bent. (En dit voelen de konijnen ook).