Larissa (een angstige poedel)

Hallo Bernice

In de eerste plaats wil ik je bedanken voor alle hulp die je hebt gegeven voor het angstgedrag van Larissa!!

Toen je voor het eerst bij ons thuis kwam was Larissa een angstige hond die het liefst thuis bleef en ook nog eens bang was voor elke onbekende persoon en hond die binnenkwam. Wat in mijn geval natuurlijk extra vervelend is in verband met mijn hondentrimsalon die ik aan huis heb.

Ik kon de stress voor onbekende personen en honden voor haar dus niet vermijden.

Bovendien was haar grootste probleem haar angst voor zo'n beetje alles wat wielen heeft en waarvoor ik je dan ook heb benaderd. Van pure angst heeft zij de ronde ring van haar halsband door het trekken wegens vluchtgedrag zó vervormd dat het een ovale ring was geworden! Op dat moment heb ik erover gedacht om haar te herplaatsen bij iemand die ver van de drukke stad woont, op een boerderij of zo. Ik had ooit eens iets gelezen over gedragstherapie en besloot om eens te speuren op internet (wat een geluk dat we jou hebben gevonden).

Inmiddels zijn we 4 maanden verder en met jouw hulp hebben we in plaats van een nerveuze angstige hond een vrolijke en zelfverzekerde hond rondlopen!! We zijn er nog niet helemaal maar ik kan nu weer met haar de straat op zonder dat ze van angst haar staart op haar buik plakt en de ring van haar nieuwe halsband is nog steeds rond. Onbekende personen en honden worden nu besnuffeld en benaderd bij binnenkomst.

We zijn zelfs zó ver gekomen dat ik een cursus behendigheid met haar doe, wat helemaal geweldig gaat.

Er is voor ons, maar vooral ook voor Larissa, een totaal nieuwe wereld opengegaan door de persoonlijke begeleiding die je ons hebt gegeven.

Heel veel groeten,

Heidi Binnendijk en een dikke knuffel van Larissa.