Kay (een labrador die poep at)

Een jaar geleden besloten wij om een labrador pup in huis te nemen. Na de eerste maanden opvoeding genoten we elke dag meer van onze kanjer. Echter met een maand of 6 begon Kay ineens met poepeten...! Niet af en toe een hoop; maar elke hoop die hij tegenkwam ging door zijn mondje naar binnen.

Op een gegeven moment had hij aan hondenpoep alleen niet genoeg, en gingen alle soorten poep naar binnen. Het was zelfs zo erg dat als hij 20 meter verderop paardenpoep rook hij een spurt naar de poep nam om het rustig op te kunnen eten. Als ik het met andere hondeneigenaren het poep-eten besprak hoorde ik vaak "tja, mijn hond doet het ook, ik krijg het er niet meer uit!"

Wij hebben eerst zelf van alles zelf geprobeerd: zout op hopen strooien, corrigeren bij het poep eten, negeren en ook altijd aanlijnen hebben we geprobeerd (want dan was hij zo slim om het niet te doen!) etc. Niets hielp en wij werden steeds wanhopiger. Na overleg met mijn fokker hebben we besloten een gedragstherapeut in te schakelen, en ben ik in contact gekomen met Bernice. Ik stuurde Bernice een e-mail waarin ik mijn probleem omschreef en maakten vervolgens een afspraak voor een gedragsconsult. In het gesprek kwam het poep eten uitvoerig naar voren maar ook andere dingetjes die wij niet helemaal onder controle kregen werden uitvoerig besproken. Met de tips en adviezen, en tussendoor veel e-mails met Bernice, zijn wij flink aan de slag gegaan. Na een paar weken oefenen was het probleem zo goed als verdwenen !

Helaas viel hij een aantal weken later terug in zijn gedrag. Door na te gaan wat wij in de afgelopen weken veranderd hadden en wat er gebeurd was, kwamen wij in overleg met Bernice achter de oorzaak en hebben we e.a. veranderd en moesten wij opnieuw aan de slag. Een paar weken later kunnen we weer met een gerust hart buiten lopen zonder dat onze Kay een spurt neemt naar een hoop die hij in de verte al ruikt!

Al met al heeft Bernice ons erg goed geholpen met haar kundigheid en zal ik me ook niet schamen om haar (mocht het nodig zijn) weer te bellen om hulp.Ze heeft ons met dit probleem uit de brand geholpen en kon altijd met al mijn vragen bij haar terecht.

Bernice bedankt, en ik hoop dat veel mensen de stap durven nemen naar een gedragstherapeut, want niet alleen de baasjes hebben er baat bij, maar ook zeer zeker de hond!

Groetjes Monique en een lebber van Kay