Vixen (rottweiler, valt uit naar andere honden)

Hallo Bernice,

Ik zou je nog op de hoogte houden over Vixen, onze rottweiler. De oefeningen die je me drie weken terug hebt gegeven leveren goed resultaat op.

Het uitvallen naar andere honden komt nu bijna niet meer voor. Het is inmiddels al een heel stuk prettiger om met haar over straat te gaan.

Het kostte wel even moeite om in een nieuw ritme te komen. Maar door het goede resultaat zijn we allemaal enthousiast. Ik vind Vixen sindsdien ook vrolijker. Ze krijgt de hele dag door uitbundige complimenten en dat doet haar ook heel erg goed.

De eerste twee weken heb ik andere honden nog wel op een redelijk afstand (overkant van de straat) gepasseerd, nu loop ik bewust dichter langs honden. Als de honden die we passeren zelf rustig zijn (en niet uitvallen naar Vixen), laat ik haar ook in de buurt van andere honden zitten. Het gaat echt goed. Ik zie soms nog wel enige argwaan bij Vixen naar sommige honden, maar het uit zich niet in uitvallen.

Nogmaals bedankt voor de goede tips, tot nu toe hebben we er enorm veel baat bij!!! Voorlopig gaan we op deze weg verder.

Karin de Croon