Sara (een drukke, enthousiaste boxer)

Nadat onze jonge boxer Sara het derde kleine kind in haar enthousiasme omver had gelopen, ben ik professionele hulp gaan zoeken. Na een klein onderzoek via Google had de hondenschool Vlietstede mijn voorkeur.

Via een introductie waar Sara haar drukheid kon demonstreren en ik mijn problemen bespreken, heeft Bernice Muntz mij een jonge hondencursus plus wat losse lessen geadviseerd. In eerste instantie waren dat ontspanningsoefeningen om haar rustiger te laten worden.

In de groep heeft zij ons laten kennismaken met Bridge en Target Training, dat is het begeleiden van de hond met een door de mond gevormd signaal gedurende de tijd dat een bepaalde oefening duurt. Het is verbazend hoe snel mijn hond hierop reageerde.

Verder heeft zij door middel van een filmpje ons laten kijken naar kalmeringssignalen die honden elkaar tonen waardoor wij onze hond beter leerde begrijpen. Zeer leerzaam.

Na afloop van de cursus is Sara is rustiger geworden en weten wij hoe wij met haar om moeten gaan in moeilijke momenten. Ik heb veel geleerd, maar ook dat geduld een schone zaak is bij jonge honden; en zeker bij boxers.

Kees van Ravesteijn