Privé training

Zo spannend, vandaag gaan we naar Bernice voor een privétraining.

Ik heb Bernice benaderd omdat het maar niet wil lukken om mijn 2 konijnen zindelijk te krijgen.

Terwijl Bella en Luna de tijd krijgen om bij te komen van de lange reis (2 uur) geeft Bernice uitleg over de SATS methode. SATS staat voor Synergetische Alliantie Training Systemen. Je leert het karakter en gedrag van je dieren herkennen en leert hoe je daarop moet reageren om een verandering in dat gedrag aan te brengen. Het idee achter de training spreekt mij erg aan, namelijk om je konijn een beter leven te bieden op basis van tweezijdige communicatie, van mens naar dier en andersom. Daarna laat Bernice zien hoe het bridgen in z'n werk gaat zodat ik thuis zelf aan de slag kan gaan. Bella reageerde gelijk maar Luna vond het allemaal nogal eng. En menige keer stampte ze op de grond om aan te geven dat ze het niet zo prettig vond.

Ik ben zo enthousiast!! Nadat ik de training bij Bernice heb gevolgd lijkt het wel of ik twee totaal andere konijnen heb gekregen. Het verbaast mij hoe snel ze dingen oppikken, Luna was een behoorlijk afstandelijk konijntje die het niet prettig vond om geaaid te worden, nu wordt ze steeds liever en aanhankelijker en bedelt ze zelfs om aandacht.

Waar ik zelf maanden mee bezig ben geweest, zonder resultaat, lukt mij nu in een week! Ze zijn zindelijk en vinden het zelfs fijn om op de bak te gaan. Als ik ze vraag om in de kooi te gaan, maken ze er zelf een spelletje van wie het eerst in de kooi is. Ze zijn erg levendig en speels en vaak schiet ik in de lach omdat ze weer eens gekke capriolen uithalen. Maar het mooiste is wel mijn band met deze 2 knuffels.

Lieve Bernice, bedankt voor je feedback en steun, Bella, Luna en ik hadden deze ervaring niet willen missen!!

Eunice