Methode diertrainingen

In alles wat wij doen staat het karakter en gedrag van uw dier centraal. U leert bij ons de 'taal' van uw huisdier herkennen en begrijpen. U leert hoe u een hechte band opbouwt met uw huisdier. En hoe u probleemgedrag kunt voorkomen of om te buigen naar positief gedrag.

SATS-methode

Onze werkwijze is sterk beïnvloed door de trainingsmethodiek die SATS wordt genoemd. SATS staat voor Synergetische Alliantie Training Systemen. Een methodiek op basis van tweezijdige communicatie, van mens naar dier en andersom. De mens leert het karakter en gedrag van zijn dier herkennen en leert hoe hij daarop moet reageren om een verandering in dat gedrag aan te brengen.

Waarom vertoont mijn huisdier dit gedrag? En hoe kan ik die kennis gebruiken om mijn huisdier te leren zijn gedrag op vrijwillige basis aan te passen? Dat is kort waar SATS voor staat. Grondlegger van deze methodiek is Kayce Cover. Hier leest u meer over haar en over SATS.

Het welzijn van uw dier staat altijd voorop

In al onze cursussen en workshops staat het welzijn van uw huisdier voorop. Heeft uw huisdier moeite met reizen? Raakt hij in de stress in een vreemde omgeving? Dan raden wij u af om met uw huisdier aan een van de groepscursussen op locatie deel te nemen.

Overigens kunt u in veel gevallen ook zonder uw huisdier aan de cursussen deelnemen. Dat klinkt in eerste instantie misschien raar, maar in onze cursussen staat het leren omgaan en het leren ‘communiceren’ met uw huisdier voorop. Die beginselen kunt u zich ook zonder huisdier eigen maken om vervolgens thuis in praktijk te brengen.