Voorbeeld 6: De Hindernis (hoogtesprong)

Werkwijze:

Konijnen-behendigheid-hoogte-balk-voorbeeld6aHet maken van deze hindernis wordt d.m.v. een foto uitgelegd, het materiaal dat nodig is voor het maken hiervan is:

  • 5 witte pvc buizen van 32x3,2mm x 1meter
  • 4 T-stukken 32mm (nr. 2+4 op foto)
  • 2 T-stukken 40mm (nr. 6 op foto)
  • 6 speciedekseltjes 32mm
  • 1 pakket gekleurd universeel pvc tape

Neem één buis van een meter (1), zaag hier ongeveer 7-8 cm vanaf en plaats aan de onderkant van de lange buis een T-stuk (2) zorg dat het T-stuk hierbij naar binnenwijst, aan de onderkant van dit T-stuk zet je vervolgens het kleine afgezaagde stukje pvc buis (3)om vervolgens daaraan het T-stuk (4) te plaatsen die als het ware naar boven wijst. 1 meter PVC buis in vier delen zagen van 25 cm. In de linker en rechter opening van het onderste T-stuk (4) plaats je aan elke kant zo'n stuk pvc van 25cm (5), deze fungeren als poten.

T-stuk (6) heeft een grotere diameter en valt hierdoor over de buis heen, zodat deze verstelbaar is. Zorg bij dit T-stuk dat de helft van het uitstekende gedeelte wordt afgeslepen zoals te zien is op de foto, zodat de dwarsbalk (balk waar het konijn overheen springt) makkelijk kan vallen als hij het evt. zou raken en zich niet bezeert.

Konijnen-behendigheid-hoogte-balk-voorbeeld6bKonijnen-behendigheid-hoogte-balk-voorbeeld6c