Dag 7: Voor het eerst High five

Vandaag heb ik hen in een ren binnen gezet. Zodat ze meer ruimte hebben en ik makkelijker kan trainen. In de ren hebben we geoefend met hierkomen, afwisselend met vingertarget en targetstick.

Beide gaan redelijk goed. Vooral op korte afstand en soms om een halve meter al. Erg leuk. Uiteraard gaat het soms ook niet goed! Ik ga zo even kijken of ik er een video van kan maken. 

Daarnaast was ik gisteravond al begonnen met High Five. Gezien de targetstick nog niet zo heel goed is aangeleerd, oefen ik met het een snoepje voor hun neus en deze steeds iets hoger te houden. Langzaam komen de voorpoten van de grond en gaan ze beide steeds meer reiken.

De volgende stap is dat ik een platte hand voor hun borst houd met de handpalm naar boven. Met mijn andere hand lok ik met een snoepje dat ze hun voorpoten op mijn hand gaan zetten. Daan vindt het wat eng en durft zijn poten niet zo goed op mijn hand te zetten. Na een pauze te hebben ingelast (hij liep weg en kwam na een paar minuten weer terug) durft hij het wel en gaat het vrij wel goed. Blue heeft geen moeite met zijn poten op mijn hand te zetten. Na twee keer te oefenen besluit ik mijn hand steeds verticaler te gaan houden - zodat het wat meer op een High Five (lees High Ten) lijkt. Ook dat is geen probleem.

Voorlopig houd ik dus het lekkers (dille/peterselie bij Blue) net boven mijn vingertoppen). Wanneer ook dat goed gaat, houd ik af en toe geen lekkers meer boven mijn vingertoppen. En zie je dat Blue toch zijn voorpoten op mijn verticale hand zet. Gauw belonen uiteraard. Ondertussen fluister (ik heb geen stem) ik de bridges en het woord High Five. Dus High Five: didididid X. Ook in het begin als je je hand plat houd voor je konijn zijn borst kan je al om een High Five vragen en uiteraard bridges als het goed gaat. Hiermee ondersteun je je konijn. Denk maar het spelletje warm en koud. Het maakt het makkelijker en minder stresvol voor je konijn. Als dit niet wilt? Dan doe je het niet. 

Verder nog even kort geoefend met de spelletjes, een houten bord met houden doppen waarin je wat lekkers kan verstoppen. Dit was geen succes. Alleen  de eerste fase (leg wat lekkers in de uitsparingen) ging goed. De volgende fase blokje er dwars opleggen met lekkers eronder, werkte voor Blue nog niet. Later nog eens proberen. Dit heeft gewoon tijd nodig. Zie voor de spelletjes bijvoorbeeld op: http://hondenspellen.com/showproduct/Doggy_Brain_Train_Shell-Game.

Ook nog even kort de bodyparts benoemd. Dus dit je  rechteroor X, dit is je linker oor X, En zo verder met linker en rechter schouder en heup. De kin en neus benoemd en de staart. Ben benieuwd hoe lang het gaat duren voordat ze het door hebben..  

Tot morgen!