Het begin van High five met je konijn

Hallo!

Fijn dat jullie de moeite en tijd nemen om dit te lezen. Ik ga aan deze blog beginnen omdat het boek 'High Five met je konijn' vanaf volgende week in de winkels ligt. Als het goed is, helpen deze verhalen je te begrijpen wat het inhoud om konijnen te trainen.


Elk konijn is anders. En bij elk konijn (of ander dier) loop je altijd wel tegen iets aan wat je zelf moeilijk vind. Ik heb twee nieuwe konijnen (waarvan 1 tijdelijk in huis) aangeschaft zodat ik verhalen kan schrijven en video’s te kan maken, hoe ik mijn nieuwe konijnen train.
Hierbij zal ik ook vertellen wat er niet lukt. Kijk op pagina 266 van het boek “ High Five met je konijn” voor de link naar de trainingsvideo’s. Houdt er wel rekening mee dat ik misschien iets verder ga dan nodig is. Wat ik daarmee bedoel; is dat ik mensen graag e.a. wil laten zien en daardoor moeten mijn konijnen dus net wat meer kunnen. Haal eruit wat voor jou nodig is….

Twee nieuwe konijnen
Vorige week heb ik twee jonge franse hangoren opgehaald. Voorlopig heb ik hen even Blue en Daan genoemd. Daan is 12 weken en een madagascar bont konijn. Hij gaat over een paar weken weer terug naar http://hethangorennest.mijnkonijn.nl/ (Sjaan van het hangorennest was de fokker Diesel, mijn eerste konijn die ik overal mee naar toe nam en veel mee getraind heb).

Blue en Jill
Blue blijft bij ons en ga ik bij Jill, mijn huidige konijn, introduceren (Franse hangoor van 30 augustus 2010). Jill komt van: http://www.allesoverfransehangoren.nl/index.html.

Helaas heeft Jill op liefdesgebied niet zoveel geluk (ram overleden en 1x klikte het niet tussen Jill en de ram). Blue moet eerst wat groeien en weerbaarder worden voordat ik hen bij elkaar ga introduceren. Dus voorlopig zitten Jill en Blue nog niet bij elkaar.

Daan heb ik extra meegenomen zodat ik alvast met hem kan trainen. Sjaan krijgt dan een getraind konijn terug.

De eerste paar dagen rust!
De eerste paar dagen doe ik vrij weinig als ik een nieuw konijn in huis heb. Hoe lang is ik wacht hangt van het dier af. Is zijn ontlasting goed? Komt het dier naar mij toe etc? Schrikt het niet meer zo van de geluiden en bewegingen? Dan is het misschien tijd om te gaan trainen. Hoe? In eerste instantie kijk ik of ze voer uit mijn handen willen nemen. Vaak neem ik daarvoor hun eigen voer of bijvoorbeeld wat gras, klein beetje kruiden of groente of een ander merk goed voer iets dergelijks.