Week 6; Sien en Saar de otters op tv

Sien en Saar houden hun eigen EK!

Afgelopen zondag, maandag en dinsdag vooral ook heel veel met Sien en Saar gewerkt. Ronald (die de marketing verzorgt bij Sea Life) had het idee om te kijken of we Sien een bal (oranje van kleur natuurlijk) konden laten apporteren naar het doel. Toen eenmaal bleek dat dat goed ging, heeft hij de pers ingelicht.

Sien deed het super. Terwijl ze op haar boomstam staat, vangt ze de bal en rent er vervolgens snel mee naar een doel. Na het scoren staat ze heel trots op haar achterpoten het balletje te showen Knipogen. Pff wat een topscoorder is ze! Dick Jol floot wanneer het een doelpunt was. We hebben veel lol gehad, en ze werd flink toegejuicht door het publiek.

Zie hier voor het item zoals Omroep West het heeft uitgezonden - spoel even door naar 07:05

Omdat ze dit spelletje net zo leuk vond, stond Saar zich al op te warmen met allerlei oefeningen zodat ze het eventueel kon overnemen. Ook zij ging als een trein ondanks de hordes journalisten en publiek. Lachen.

Na afloop zijn de dames moe en kruipen ze lekker tegen elkaar aan om voldaan te gaan liggen slapen.

TickTock
TickTock hebben we deze week weer gevoerd en ook dit keer bleef ze vrij lang met het stuk forel in haar bek rondzwemmen.

PEEN7069

Omdat zij eerst een flink aantal weken niet gegeten heeft en nu de laatste weken telkens 2x per week, besluit ik om haar pas over een week weer te voeren.

Ook hebben we het waterpeil weer iets verhoogd zodat ze meer ruimte heeft om te zwemmen. We zijn nog steeds aan het zoeken en observeren wat zij nu het meest prettig vind met belichting, eten, de hoogte van het water enzovoort. Ik heb er een goed gevoel over en heb het idee dat we heel langzaam steeds een stapje verder komen.

Ze is zo mooi!! Het blijft een machtig gezicht haar te zien zwemmen en doen.

Ernie de zeeschildpad
Ernie (klik voor groot)Dat ventje ging deze week gewoon goed. Hij gaat nu langzaam wat beter op de target reageren. En hij is niet meer "weg te slaan" als ik in de buurt van het bassin ben.

De eerste weken zwom hij nog wel eens een keer weg om na een minuut weer terug te komen. Nu eigenlijk niet meer. Ook als hij een oefening moeilijk vindt - blijft hij het proberen. Erg leuk!

Donut de kogelvis
Donut (klik voor groot)
Donut gaat steeds beter met targettraining. Hij vindt het niet prettig de target aan te raken, maar heeft wel door als we een target in het water steken dat er iets gaat gebeuren. Het resultaat is dat hij naar boven komt en gevoerd kan worden. En daar gaat het om. Wanneer hij in het grote bassin zit (en deze is best groot voor zo'n kleine vis) - dan moet hij gewoon leren dat als die target ziet, hij eten krijgt. En dat gaat steeds beter.

Voorlopig echter blijft hij in zijn eigen ruimte (die niet klein is), zodat hij nog aan alles kan wennen. De schildpad en haaien zwemmen regelmatig langs en je merkt dat hij daar soms van schrikt. En terwijl ik dit schrijf besef ik dat het waarschijnlijk een goed idee is iets van een schuilplaats voor hem te creeren in de tunnel - maar een die we hem gaan aanwennen in zijn huidige bassin. Als we iets van een grote pot of iets dergelijk eerst in het kleine bassin plaatsen en later in de grote,zal hij deze misschien daar ook gaan gebruiken. En als we weten waar hij is - zal hij ook misschien makkelijker te voeren zijn? Ik besluit met Marjolein (conservationist/aquarist) te overleggen.