En hoe is het nu met Blue en Jill?

Knabbel knabbel (klik voor groot)Na de Animal Events show was Blue onrustig en enorm actief. Als ik in de buurt was, trok hij aan mijn kleding – geaaid worden wilde hij niet. Als hij in de woonkamer losliep, dan was hij bezig met aandacht trekken (op de verkeerde manier en zo dat ik het niet kon negeren zonder mijn spullen te verliezen).

De bank wilde hij opeens aan knagen, dat soort dingen. Gelukkig kunnen ze met dit lekkere weer elke dag naar buiten - waar ze genieten.

Aan Jill heb ik niet zoveel verschil in gedrag gezien, maar je merkte wel dat ze iets was afgevallen. Ik check meestal dagelijks of ze niet te dik of dun is (handen langs de ribben en dan moet ik geen vet voelen, maar ook niet dat ze te mager is). Haar heb ik de eerste paar dagen wel wat bijgevoerd en omdat Blue wel op gewicht was, deed ik dat met de hand. Jill heeft een enorme vacht en de meeste mensen denken ook dat ze te dik is. Echter heeft zij de ene dag meer energie en loopt ze te rennen en vliegen en andere dagen is ze heel rustig. Soms is ze dan opeens heel mager (heeft ze een actieve dag gehad) en soms merk ik dat ze veel minder voeding hoeft te hebben. Vooral in de tuin is ze energieker en geef ik haar op die dagen dus meer.

PEEN6549Omdat Blue zo onrustig was en ik weinig tijd had, gaf ik een gedeelte van het eten in activity ballen. Blue kan daar met tussenpozen gelukkig uren mee zoet zijn.

Gisteren heb ik weer eens met ze getraind: rabbitdance. Beide gingen als een speer. Bij de twist, cirkel en weave had ik bijna geen targetstick nodig. Nee; het is niet handig twee van die grote konijnen tegelijk te trainen - ze struikelen zowat over elkaar heen om te mogen trainen - maar we hadden lol met ons drieën. Na een half uur heb ik Blue even in de kooi gestuurd en ben ik met Jill alleen gaan oefenen. Niet lang, want daar is ze te groot voor. Ze heeft weinig uithoudingsvermogen. En daarna ben ik met Blue aan de slag gegaan. Gewoon wat eenvoudige oefeningen om te spelen. Was leuk en fijn!

Woensdag avond heb ik een lezing gegeven bij de Rotary club in Voorburg. Veel video’s laten zien. Het is altijd weer mooi om te zien hoe die filmpjes voor sommige mensen een eye-opener is. Dat konijnen echter meer kunnen dan alleen maar in een kooi zitten. Lachen

Zaterdag geef ik een workshop in Ridderkerk. De workshop is volgeboekt en ik ben benieuwd naar de mensen en hun verhalen. Blue neem ik lekker mee – kan hij zich daar uitleven. Jill laat ik thuis ook in verband met de warmte. Mocht je een konijn hebben wat het warm heeft: leg eens een Petfles een uurtje met water in de vriezer. Je konijn kan daar (naar eigen keuze) eventueel tegenaan liggen. Kijk ook eens op de site van Bunnybin, zij verkopen een Icepod. Een soort van koelblok, veilig voor konijnen.

Let met dit warme weer er ook goed op dat konijnen geen plakpoep krijgen. Het gevaar is dat vliegen eitjes leggen in de ontlasting en dat de larven die daar uitkomen aan het konijn beginnen te eten!. Dat is echt een heel naar proces en nog steeds sterven hier regelmatig konijnen aan. Maak het hok dus wat vaker schoon, controleer je konijn en zorg voor een goede hygiene!