TickTock, eerste week

De afgelopen dagen ben ik regelmatig bij haar gaan zitten – zodat ze aan mij kan wennen. Ook ga ik volgende week een dag bij haar zitten en ga ik naar haar ademhaling kijken. Hoeveel keer ademt ze in een minuut in rusttoestand, en hoeveel keer als er bezoek voor het raam staat of er iemand in haar verblijf is ? Mede afhankelijk daarvan, zullen we haar verblijf aanpassen.

Vandaag, zaterdag, wilde ik weer bij haar een tijdje in het verblijf zijn. Ik zit dan gewoon wat tegen haar te praten en neuriën. Bij aankomst (aan de buitenkant van haar verblijf) zag ik al dat ze actiever was dan de dagen ervoor. Ze zwom heen en weer, zat vaker met haar kop boven het water en leek wat alerter. Zou dit komen omdat we de temperatuur een paar graden naar beneden hebben gedaan? Bij navraag bij de Sea Life verzorgers blijkt dat zij normaliter een tot twee maal per maand dit gedrag vertoont. Ik besluit om zondag toch maar een keer extra te komen. Ik ben zo benieuwd of dit haar maandelijkse actiemoment is, of dat het temperatuursverschil hier mee te maken heeft.

PEEN6031 (1)
Rustig in het verblijf zitten en observeren hoe ze op mijn aanwezigheid reageert

Alerter dan normaal stap ik haar verblijf binnen. Zoals ook de afgelopen dagen duikt ze met haar kop onder water en na 10 minuten hangt ze weer met haar kop net boven water, zo lang ik maar rustig blijf zitten. Ik ben benieuw naar de komende dagen. Dinsdag ga ik haar voor het eerst zelf voeren en dan hoop ik dat ze het eten aanneemt.

Wel een mooi moment: als ik in het verblijf sta, komt er een groep kinderen voor de ruit langs. Eén van hen kijkt omhoog en roept dan heel enthousiast "kijk mama, een meisje !" Het is duidelijk dat ze mij niet in het verblijf verwachtten Lachen

Wist je dat krokrodillentranen echt bestaan?

Krokrodillen hebben ook klieren om het zou uit te scheiden en dat doen ze dus door middel van tranen