Week 19 Animal Events was leuk!

Afgelopen weken druk bezig geweest met het updaten van de site (hoe vinden jullie het geworden??) en Animal Events. Tijdens dit evenement gaf ik drie workshops op een dag; Rabbitdance, Behendigheid en Spelen. Ongeveer twee weken voor aanvang heb ik contact gehad met Ivaris/Nina Ottosson. Zij verkopen allerlei honden en katten spellen. Toen ik hen wat video's van Jill en Blue liet zien met denkspellen, wilde ze mij graag sponsoren en kreeg ik een enorme doos met spellen toegestuurd - Dat was feest! -

Alleen wilde ik dit natuurlijk ook in de presentaties verwerken. Dus Jill en Blue hadden een paar dagen thuis om de spellen aan te leren en daarna hebben we veel foto's en video's gemaakt. Natuurlijk gaat niet meteen alles in een keer goed en moesten we regelmatig van alles overdoen Lachen.

Donderdag 3 mei ben ik naar Hilvarenbeek gereden om daar de stand op te bouwen, maar eerst ging ik langs het hotel om Jill en Blue daar alvast naar toe te brengen. Eenmaal in het hotel aangekomen was ik niet zo heel erg blij. De kamer was enorm krap en de badkamer (waar ik ze meestal de pootjes laat strekken) was te klein om te lopen. Er zijn echter maar heel weinig hotels waar je je konijn mag meenemen (hond is makkelijker). Dus na tevergeefs met de receptie van 6 hotels gesproken te hebben, besloot ik deze kamer te accepteren.

Blue en Jill zo goed mogelijk geinstalleerd (en die waren niet zo heel blij met de ruimte). Toch een uur later maar naar Beekse Bergen gegaan. De stand daar is mooi en ruim. Ik heb alles daar alvast neergezet en ben toen maar weer gauw terug naar Jill en Blue in het hotel gegaan. Beiden waren behoorlijk van slag - ook omdat ik een kleine toiletbak had meegenomen en de grote al op de stand had gezet (stom van me). Daarnaast was het best warm. Ik ben er maar bij gaan zitten en daar kalmeerden ze iets van.

PEEN5817De volgende ochtend vroeg naar Beekse Bergen zodat ze voordat het evenement van start ging, alvast konden wennen aan de ruimte en alles wat daarbij kwam. Ik had een enorm grote doos neergezet als eerste schuilplaats en de transport kooi als tweede schuilplaats. Na een half uur kwam eerst Blue te voorschijn en even later ook Jill. Ik had met de organisatie besproken dat ik pas in de middag demonstraties zou geven zodat ze eerst aan alles konden wennen. Een uur na aankomst waren ze eigenlijk al klaar met hun nieuwe verblijf te verkennen en keken ze de bezoekers die naar hen kwamen kijken vrolijk aan. Gelukkig, dat was een pak van mijn hart.

In de middag drie workshops gegeven. Heerlijk om die vrolijke gezichten te zien bij de filmpjes en demo's. Jill en Blue deden enorm hun best en waren goed op hun gemak, ondanks de drommen mensen die soms rond de ren stonden. Wat is dat genieten. Mensen mogen voorlichten met je eigen konijnen erbij. Heerlijk. Aan het eind van de dagen waren we allemaal moe en tevreden.

PEEN5826

De workshops werden goed bezocht. Mooi !

Zaterdag ochtend - de tweede dag

Blue schrok tijdens de tweede demonstratie van twee honden die naar elkaar uitvielen (en die daar ook eigenlijk niet mochten zijn) - en helaas ging het daarna met hem niet zo goed. Elke keer als ik de ren binnenkwam schoot hij gelijk terug in zijn nachthok.

Wanneer een dier ergens van schrikt en de keer erna met angst reageert heet dat een trauma. Helaas was dat bij hem ook het geval. Ik baalde enorm, maar tijdens de demonstratie erop ging Jill gelukkig heel erg goed. Blue kwam af en toe even kijken - maar was angstig en schoot regelmatig terug in zijn doos. Aan het eind van de dag ben ik even met hem gaan oefenen. De bezoekers waren toen al weg. Ik heb er vooral aan gewerkt dat hij weer met vertrouwen achter de targetstick liep - dat ging nu iets beter weer dan in de middag.

PEEN5786

Veel mensen rond de ren; en veel vragen uit het publiek.

Zondag ochtend

Na een nacht rust in het hotel ging het gelukkig vandaag weer iets beter met de konijnen. Toen ik echter een uur daarna weer een demonstratie zou geven, lagen ze diep te slapen en heb ik ze lekker met rust gelaten. Gelukkig had ik stapels video's waardoor de bezoekers toch met een smile op het gezicht weg gingen. De laatste demonstratie om 16.00 uur waren zowel Jill en Blue weer actief en gingen ze lekker bezig. Al met al kunnen we terug kijken of een geslaagd evenement - volgend jaar zullen we alleen strenger op moeten letten dat er geen honden binnenkomen,

Ik denk dat er weer heel wat mensen met een andere blik de deur uitgingen dan toen ze binnenkwamen. Ook was het leuk dat er best een groot aantal mensen alle drie de lezingen volgden!

Na thuiskomst waren Jill en Blue nog wat onrustig. Ik heb ze lekker laten ontstressen met kranten die ze mochten verscheuren.

Morgen start ik bij het Sea Life Center, ik heb er zin in!!!


Na al die demonstraties en het uitpluizen van de spelletjes, eens even lekker tegen elkaar aankruipen en een tukje doen.