Week 15: een stap verder in training

Het is vrijdag 13 april. En ik heb daarnet heerlijk getraind met mijn beide monstertjes. Vanmiddag in een dierenwinkel een kleed gekocht (Nina Ottonson) waar meerdere lagen opzitten.

spelkleed-1

De onderste laag is steeds wat groter dan de vorige laag, waardoor je er lekkers onder kan verstoppen. Het spel is niet goedkoop, rond de 40 euro en ik was een beetje bang dat ze deze in één avond zouden slopen. Rond een uur of 6 gaf ik ze hun eten verstopt onder de diverse lagen.

Ze vonden het erg leuk. Het duurde wel even voordat ze begrepen dat ze met hun poten of kop een laag opzij konden schuiven of de kop eronder konden steken.

spelkleed-2

In het begin zat ik erbij en hielp waar nodig zodat ze niet het kleed stuk zouden bijten of graven. Na een half uur lagen beiden uit te hijgen en hielden het voor gezien. Het leuke was dat ze een half uurtje daarna opnieuw naar het kleed teruggingen en dit keer veel beheerster te werk gingen. Ze begrepen veel beter hoe het werkt en er zit zelfs niet eens opeens een gat in ;-) !

Vanavond nog even met beide konijnen getraind. Afgelopen week een aantal keer kort geoefend. In het begin even met beide tegelijk, later met een apart. Op een of andere manier was Jill altijd eerder in de kooi en wilde daarna er niet meer uitkomen. Dit komt omdat ik vooral het eten in de kooi zette, daar zij een tijdje niet meer haar kooi graag in wilde (Blue zat toen veel op haar te rijden). Ik ging dan wel met Blue trainen, gaf Jill dan af en toe wat tussen de tralies, maar daar bleef het bij. Vandaag eerst met Jill geoefend en die ging erg goed. Cirkel op commando zonder target of hulp, Weave met af en toe een aanwijzing, 8 met targetstick. Met Jill kan ik niet zo heel lang trainen omdat ze zo groot en zwaar is. Het is niet dat ze niet wil, maar ze is snel moe (nadeel Franse hangoor!).

Met Blue vandaag gewerkt aan volg (met heel af en toe een target aanwijzing) gecombineerd met cirkel. Je merkt dat hij gauw opgewonden raakt en dan niet meer weet wat hij moet doen. Zodra ik dan een stap zet, rent hij om een voet heen (cirkel). Nu maar begonnen met volgen en ik schuifelen zodat hij geen ruimte krijgt om tussen mijn benen te lopen en als ik stil sta om cirkel te vragen en dat ging goed, tenzij.... ik langs het kastje loop wat hij regelmatig dicht doet... dan is dat veel leuker ;-)