Week 8: Kastdeurtjes training

Zoals gebruikelijk vliegt de tijd weer. Met Jill en Blue gaat het goed. Helaas sproeit Blue nog vrij veel en mag Jill nog steeds niet heel veel bewegen of hij duikt er bovenop.
Welkom in de wereld van het konijn zeg maar. De afgelopen dagen heb ik elke dag met hen getraind. De spelletjes gebruik ik wat minder omdat ik volgende week op vakantie ga en ze dan met oa denkspelletjes vermaakt gaat worden. Het is net als bij kinderen. Zet de spelletjes even weg en ze worden weer interessant.

De konijnen gaan naar Het kleindierparadijs!  Met Peggy (eigenaresse) heb ik overlegd dat zij elke dag in de ochtend en middag even met hen speelt! Echt super.

Hierbij een interview over het spelen met je konijn gemaakt door Marco Staring in opdracht van Pets Place: http://www.youtube.com/watch?v=4UK0Epa6low

Het trainen in de avond gaat heel erg goed. Behendigheid en rabbitdance gaan steeds beter. Ik train meestal even met Jill en Blue te gelijk en daarna zet ik hen apart. Ik hoop volgende week nog een nieuwe video op mijn site te zetten. Vandaag ga ik aan de slag met het maken van een nieuwe video die dierenartsen in hun wachtkamer kunnen laten zien en ook getoond kan worden op Animal Events waar ik workshops spelen, rabbitdance & behendigheid ga geven. Zie voor meer informatie www.animalevents.nl

Donderdag
Vandaag kreeg ik een telefoontje dat over een uur mijn boeken zouden arriveren (boeken 2e druk), echt superleuk. Gisteren dus de hele dag bezig geweest met sjouwen (en de konijnen knuffelen).

Vrijdag: Leuk, leuk, leuk!! gisteravond ben ik begonnen Blue te leren de kastdeurtjes dicht te doen. Door mijn target tegen een deurtje te houden duwt hij het deurtje dicht. Inmiddels springt hij er tegenaan en vindt hij het een leuk spelletje. Ik ga een nieuwe video maken van een konijn als hulpkonijn in het huis. Gisteren heb ik wat trainingsplannen in elkaar gezet en wat attributen gekocht. Meer volgt na mijn vakantie. Zondag breng ik Blue en Jill weg en ga ik naar Thailand toe. Daar ga ik naar een olifanten cursus (hoe verzorg en train je olifanten) en daarnaast gaan we een paar dagen rondreizen en op het strand liggen.

Tot over drie  weken!