Week 5: Nieuwe video

Afgelopen week samen met Marco Staring en Yvonne Loeffen van Pets Place een video gemaakt (interview & video over hoe je met je konijn kunt spelen). Ik heb de eerste opmaak gezien en dat heeft Marco goed gedaan. Ik kwam die dag niet goed uit mijn woorden en zat niet lekker in mijn verhaal. En als je dan een geduldig iemand met een hoop humor bij je hebt, is dat erg prettig. Binnenkort zal ik de video ook op mijn site zetten.

Verder niet zoveel bijzonders. Ik ben gevraagd of ik een wild dier (dierentuin) wil trainen en daar gaan we binnenkort over praten.

Afgelopen zaterdag gaf ik een workshop over konijnen (zindelijkheid, opvoeding en behendigheid) bij het Knaagspoor in Ridderkerk. Wat is dat toch heerlijk om te doen. Veel vragen, veel leuke reacties en enthousiasme! 

Blue hadi k meegenomen en die deed het goed. Spelletjes, rabbitdance en behendigheid (1 hindernis ivm ruimte in de ren), hij had er lol in waardoor veel mensen gemotiveerd werden. Ook hebben we het "hierkomen" geoefend. Voor veel konijnen is het lastig als iemand anders hen iets vraagt (wat ze wel kennen). Hij deed het gelukkig goed. Wel zag je dat hij iets van agressie vertoonde als hij half lag te slapen en hij opeens voer rook (en een hand zag). Stukje territoriale agressie. Hij had dat eigenlijk een tijdje niet meer laten zien. Wederom blijf ik bij mijn verhaal dat het ook een goed teken is. Een dier met pit en daar houd ik wel van. Superstoer vond ik het dat een van de kinderen die net had gezien dat Blue wat agressie vertoonde, vervolgens toch "hier" durfde te oefenen terwijl hij zijn vingers in de ren stak. Ik weet dat hij in principe dan niet zal bijten, maar het blijft een dier...  Kinderen voelen vaak instinctief dieren veel beter aan - top!!

Thuis werk ik af en toe aan behendigheid en rabbitdance. Vandaag kon ik voor het eerst de targetstick zo goed als weglaten bij de twist! Zijn favoriet oefening samen met High Five....

Mocht je een konijn hebben die buiten zit? Geef het toch wat aandacht - zelfs al is het koud. Let op dat de flesjes niet bevriezen. Bij de konijnenwinkel hebben ze daar flesverwarmers voor (aanrader!). Heb je een konijn alleen buiten zitten? Eigenlijk is dat wel heel erg sneu. Een konijn is een sociaal dier en zou - zeker buiten! - altijd samen met een ander konijn moeten zijn. Geen ander konijn? Leg dan in elk geval een knuffeldier in zijn hok, zodat hij daar tegenaan kan liggen.

tot gauw!