Week 1: Feest in het hok!

Zondag laat ik Jill en Blue opnieuw boven (kamer + gang) los. Ze negeren elkaar veel, maar af en toe gaat het er best wel even fel aan toe. Terwijl ik dit typ, moet ik hen tot de orde roepen. Jill laat Blue regelmatig alle hoeken van de kamer zien en ik probeer het span rustig te houden door er veel bij te zitten en te aaien. Ik probeer een balans te vinden tussen het ook even te laten gaan, maar ook niet te ver te laten komen, zodat Blue bang wordt of er bloed vloeit. Ik blijf het altijd lastig vinden met je eigen konijnen! Ik vermoed dat ik wel een paar dagen bezig ben, maar wil nu doorzetten. Jill is best territoriaal, dus ik durf het voorlopig even niet aan om dit op voor haar bekend terrein te doen. Laat staan in haar kooi. Dus voorlopig richt ik de bovenetage in. Trainen/opvoeden is op dit moment geen issue. Ze hebben totaal geen interesse (ik probeer het ook niet). De hele bovenetage ligt vol keutels en soms sproeit Blue Jill even onder. Dat hoort erbij. Zal blij zijn als het goed gaat!!

Vrijdag
Na hen elke dag boven te laten loslopen, gaat het gelukkig steeds beter. Ze liggen nu regelmatig tegen elkaar aan, wassen elkaar vaak en soms is de een het er niet mee eens dat de ander op hem of haar rijd. Kortom; tijd om een stap verder te gaan. Ik besluit hen naar beneden te halen!

Gelukkig is het die middag wel lekker weer en kan ik hen even buiten laten rennen. Na een uurtje laat ik ze binnen. Grappig is dat Jill nu eigenlijk veel rustiger is. Als zij na een half uur de kooi inspringt en Blue gaat mee, gaan ze allebei rustig in de kooi tegen elkaar liggen. FEEST!! pff, grote opluchting mag je wel zeggen ;-).

Na een avond in de woonkamer rondgesnuffelt te hebben en de kooi volledig gemarkeerd te hebben (Blue) besluit ik dat hen ook in de avond al in de kooi laat slapen.
Ik houd de deur van de woonkamer en onze slaapkamer deur open zodat als ze onenigheid hebben, ik hen hoor.

Zaterdag
NIETS gehoord. 't is echt genieten zo! Zo leuk om te zien dat waar de een gaat, de ander ook heen loopt. Ze elkaar tegelijkertijd wassen. Ik zit een groot deel van de dag gewoon lekker naar hen te kijken...

Vanavond nog even kort met Blue getraind. Korte stukjes targettraining gaat een beetje. Na een korte oefening rent hij steeds weer even terug naar Jill en dat herhaalt zich steeds. Ik zal de komende weken moeten gaan werken dat hij ook zonder Jill gewoon spelletjes kan doen, maar voorlopig ben ik blij dat ze het zo naar hun zin hebben.
Foto's komen eraan!