Week 51: Dagblad De Pers en workshop Nootdorp

Afgelopen zaterdag heb ik een workshop gegeven in Nootdorp. Wat een enthousiaste en leuke groep! Ik heb genoten om les te geven en er werden heel veel vragen gesteld. Leuk!  Blue was ook mee. En ik vermoed dat de suprelon langzaam begint te werken. Waar hij voorheen toch wat langer actief was, vond ik hem zaterdag vrij tammetjes. Toen hij net uit zijn transportkooi kwam heeft hij een kwartiertje tot half uur nieuwschierig rondgekeken en daarna is hij gaan slapen en was hij niet heel erg actief. Misschien is het toeval? Met kerst gaat hij ook mee (nee, niet in de pan, gewoon gezellig mee tijdens ons familie kerstfeest). Dan kan ik kijken of hij opnieuw rustiger is (of niet).

Blue begint nu enorm te slopen; de bank, houten tafel. Hij moet het allemaal even uitproberen. Heb je ook een konijn van rond de 4 maanden.. weet dat deze fase weer over gaat. Ik probeer hem veel af te leiden met speeltjes. Maar merk dat ik ook even moet bijkomen van afgelopen maanden. Echt trainen komt er gewoon niet van. Maar goed speeltjes genoeg. Denkspelletjes van Nina Ottonson (waar hij maar weinig van snapt, als hij de blokjes met zijn neus kan wegrollen gaat het goed, maar zijn tanden wil hij (nog) niet gebruiken. Dat komt nog wel. Het tunneltjes is zijn favoriete speeltje. Daar racet hij door heen.

Wat doe je met een konijn wat sloopt? Afleiden, afleiden, afleiden, afleiden, afleiden, afleiden en moe maken, moe maken... Totdat je er misschien zelf moe van wordt ;-). Steeds iets anders in de plaats geven. Dus ons huis ziet er niet op zijn mooiste uit. Dozen, rennen, speeltjes, wilgen ballen, handdoeken enzovoorts. Over een half jaar gaat het vast beter...

Verder niet zo heel veel bijzonders. Behalve dat ik van Mathijs Schilder (gedragsdeskundige verbonden aan de universiteit van Utrecht) gebruik maken van zijn computer. Ik wil zo graag nog meer onderzoeken lezen over alles op het gebied van gedrag en konijnen. Hulde aan hem! Mocht iemand nog e.a. afweten van onderzoeken op het gebied van castratie/sterilisatie bij konijnen & gedrag dan houd ik mij van harte aanbevolen!! 

Dinsdag - vrijdag

Het is grappig om te zien. Blue is de ene dag superdruk en de andere dag heel rustig. Vanochtend heerlijk genoten met hem tijdens het ontbijt. Hij kwam lekker op de bank en zat met mijn fruit mee te eten (klein beetje). Eigenlijk mogen dieren bij mij niet bedelen. Als mijn hond dat zou doen, dan zeg ik daar onmiddelijk wat van. Alleen bij mijn konijnen vind ik het gewoon grappig. Moet natuurlijk wel uitkijken dat het leuk blijft. Sommige konijnen zouden heel erg vervelend kunnen worden. Denk dat het met Blue meevalt ;-).

Morgen gaat hij mee naar Zeeland, waar we met de hele familie een huis gehuurd hebben. Mijn nichtjes verheugen zich er ook enorm op met hond & konijnen te mogen spelen. .

Vandaag staat er overigens ook een artikel in het Dagblad de Pers. Zie blog ook van vorige week. Een paar leuke foto's erbij van Blue. Leuk. Een eerlijk stukje denk ;-)

Fijne feestdagen. Geniet ervan!

ps: sorry kan het niet laten; wees voorzichtig met kerst versiersels, kerstbomen (giftig), maar ook zaken als chocolade!

Zaterdag & zondag

Met kerst is Jill uit logeren geweest. Ik had mijn vriendin een grote handdoek meegegeven waar haar/onze geur aan zit en wat spelletjes die ze thuis leuk vind. Ze heeft het daar gelukkig erg naar haar zin gehad. Alleen maakte ze elke ochtend mijn vriendin vroeg waker ;-). Blue is meegegaan naar Zeeland waar we een huisje gehuurd hadden. Hij heeft daar enorm veel aandacht gekregen van iedereen en ook regelmatig een H5 gegeven. Wat is dat genieten als ze gewoon meekunnen. Hij had niet veel ruimte (ik had een kleine ren meegenomen in de verwachting dat hij daar wel ergens kon loslopen, maar dat laatste was wat lastig). Echter waren er zoveel mensen die met hem speelde dat het gelukkig goed is gegaan.Fijn om te zien dat de socialisatie zoveel doet en dat hij ok is met reizen, een hoop lawaai, zich door vreemde mensen laat aaien enzovoorts.

We hadden een denk/zoekspelletje meegenomen van Nina Ottonson, en heel af en toe krijgt hij het nu voor elkaar een blokje eruit te trekken. Hij begrijpt het nog niet helemaal, maar je ziet dat hij wel een stapje verder is.