Week 49: Rustuur om half drie!

Maandag - woensdag
De afgelopen dagen bezig geweest met Blue veel in de woonkamer los te laten (afgezet zodat hij niet bij Jill kan). En je ziet dat hij steeds meer went. De keutels worden minder en hij kan inmiddels ook weer concentreren op targetwerk. Dus elke ochtend oefenen 5 minuten rabbitdance. Cirkel, meelopen, twist, weave, poot op voet of been en High Five. Vooral de weave vindt hij lastig. Ook omdat hij er niet van houd om tegen de stof van mijn broek aan te lopen. Inmiddels (woensdag ochtend is het nu) gaat het ietsje beter. Hij krijgt steeds meer energie dus ik moet hem echt wel een aantal keer per dag laten loslopen en mee trainen.

Ik ben heel erg blij dat hij nu op commando in zijn kooi springt. Uiteraard moet ik nog steeds een beetje timen, maar het gaat elke dag beter en dat is erg fijn!

Ook tussen Jet en Bluel gaat het beter. Hij blijft rustig een uur om haar heen cirkelen, zoemend en wel. Het is grappig, maar zelfs onze hond heeft haar grenzen. Door Blue het commando "laag" te geven, loopt hij niet meer de hele tijd over haar heen (scherpe nagels niet fijn voor Jet) en rijdt hij ook niet op haar. Nu zit ik heel erg te dubben wanneer ik hem laat castreren. Zo lang hij nog niet gecastreerd is, kan hij nog niet bij Jill.

Jill is wat gefrusteerd als Blue losloopt en ik denk dat ik ga kijken of ik haar even een paar dagen een rustgevend middel ga geven. Je ziet dat ze zich te veel wast en verzorgd. Ik vermoed dat het gedragsmatig is, maar ga het toch even checken of ze geen mijt of iets dergelijks heeft. Zaterdag ga ik met het hele span naar de dierenarts.

Ik heb besloten om Blue chemisch te laten castreren. Door middel van het implantaat suprelorin. Dit middel is veilig, wordt oa bij honden veel gebruikt. Nico Schoemaker nog even gesproken (hij is een exotische dierenarts). En hij raadt het middel ook aan, alleen weten we niet precies hoe lang het zal werken. Bij fretten werkt het ca. 2 jaar en bij konijnen waarschijnlijk 1,5 jaar. Ik ben dus heel erg benieuwd!

Donderdag
Vandaag weer eens een spelletje erbij gepakt (zoekspelletje van Nina Ottonson). Je ziet nu hij wat ouder is dat het beter gaat. In het begin wilde hij alleen maar gras of kruiden hebben als beloning, nu neemt hij ook ander voer aan. Het is een honingraad houten bord. De holle kokertjes liggen verzonken in het bord. Onder deze kokertjes kun je een voertje verstoppen. Het konijn kan (uiteindelijk) het kokertje niet omduwen. Hij moet het leren vastpakken en optillen. Een leuk spel wat ik hem nu aan het aanleren ben.

Dus eerst Blue laten eten uit de uitsparingen. Volgende stap is dat ik de kokertjes er horizontaal opleg en dan moet hij ze wegduwen. De volgende stap is dat ik ze er verticaal schuin inzet, waardoor hij toch nog enigsinds met duwen bij het lekkers kan komen. En in die fase zit ik nu. Ik heb dit al eerder geoefend, maar dat ging nog niet zo goed. Nu zie je dat hij er langzaam aan toe is om een stapje verder te gaan. Zie ook bij video's hoe Diesel en Donna (mijn vorige konijnen) hier heel veel lol mee hadden.

Vrijdag
Vandaag behoorlijk lopen rennen tot een uur of drie (zelf). Ik dacht - eindelijk even tijd voor Blue. Maar Blue is een gewoonte dier en een konijn. Half drie is rust uur voor meneer. Hij kwam nog niet eens zijn kooi uit. Ach, geef hem is ongelijk.

Om 19.00 uur hebben we hem tijdens het eten weer losgelaten. Ik had een krant open neergelegd en daar scheurde hij eerst over heen en weer en daarna ging hij hem "lezen". Na anderhalf was hij uitgeraasd en kwam hij voor het eerst echt tegen mij aanliggen. Yoohoo! Hij is in de laatste week veel tammer geworden en gaat zich nu steeds meer echt op ons richten, komt van tijd tot tijd zelfs om een aai bedelen. Life is good :-).