Week 47: Op familiebezoek

Maandag
Afgelopen dagen veel aandacht aan Blue besteed, maar niet heel veel getraind. Doordat Daan weer terug naar huis is gegaan ( naar Sjaan van het Hangorennest in Budel), zag je dat hij van slag was. Wel enorm mooi om te zien dat hij weer helemaal blij en enthousiast werd van het werken met de targetstick. Dus veel korte momenten en heel veel knuffelen en bij hem zijn.

Daarnaast vandaag geoefend met een tuig. Wat ik graag wil is dat Blue daar helemaal ok mee is. Dus niet dat ik hem dwing om hem aan te doen. Maar ik wil hem leren zelf zijn kop door het tuig te steken. Inmiddels gaat de kop goed, maar dan zijn oren nog... En dat vindt hij niet fijn. Daarnaast ook oefenen met dat hij een stuk tuig om zijn buik krijgt. Ook dat vindt hij niet geweldig (lees dat wil hij niet). Maar door deze methode kan hij er langzaam aan wennen. En gaan we het leuk maken. En blijft hij het niet leuk vinden? Dan is het tuig niet voor hem geschikt.....

Dinsdag
Vandaag heb ik Blue meegenomen naar mijn zusje in Amsterdam. In de auto ging het helemaal goed. Hij nam lekkers aan en lag rustig in zijn reismandje. Ademhaling in het begin iets sneller dan normaal, maar zover ik kon zien later weer gewoon. Eenmaal bij mijn zus thuis kon hij in zijn eigen ren lopen, met de transportkooi als nachthok (schuilplaats). Ook had ik een handdoek meegenomen zodat hij op de vloer een ondergrond had waarvan hij de geur kende (denk ik dan).

Mijn nichtje Josephine en Sanne zijn beide erg gek op hem. In het begin wilde hij eerst zijn ren verkennen en nam hij geen lekkers aan. Dit duurde dit keer langer dan de vorige keer dat ik hem ergens mee naar toe name (inmiddels 2 weken geleden). Na een 20 minuten ging hij rustig liggen en vond hij het prima dat kinderen hem lekkers gaven (wortel, peterselie, basilicum) en liet hij zich aaien. Nog een half uur later lag hij lang uitgestrekt en ontspannen.

Het is grappig om te zien hoe groot hij aan het worden is. Het is niet meer zo'n baby konijn en zal hem snel is wegen. Dadelijk nog even met het tuig oefenen en dan is er morgen weer een dag. Welterusten.

Woensdag
Jeetje de week vliegt weer voorbij. Ik zou nog zoveel meer tijd in Blue en Jill willen steken , maar de tijd gaat zo snel. Net geoefend met de targetstick (Blue had vandaag veel energie, dus dan is een snelle oefening het meest handig). Weave, Cirkel, twist (twist vindt hij het meest leuk), 8'tje, volg. En oja meeloopen tussen mijn voeten nog vergeten. Zo dadelijk nog maar even doen. Ook geoefend met poot op mijn been (ik zit dan op de knieen op de grond). Dit laatste is ook handig als ik zijn tuig om wil doen, zijn nagels wil knippen enzovoorts.

Het tuig is lastig, en daarom besloten even een groter tuig te nemen (grotere lussen) waardoor hij makkelijker zijn kop en oren door heen kan steken. Dan ga ik later wel weer oefenen met een kleiner tuig.
Zo na dit weer even geschreven te hebben, ga ik nog een paar minuten met Blue werken (lees: genieten) en dan ga ik naar bed.

Donderdag
Op dit moment ben ik met de laatste voorbereidingen bezig voor de K & K assistentendag in Burgers Bush. Een van mijn lezingen gaat over agressie. En een van de oefeningen voor mensen die konijn hebben die agressief zijn is target training. Hierbij leer je dat je je konijn naar een target toe kan sturen en dat hij daar even moet blijven. Bijvoorbeeld omdat je een territoriaal konijn hebt en je kan zijn toiletbak of voerbak niet uit de kooi halen (of neerzetten). Dan zijn dat soort oefeningen heel handig.

Dus aan de slag met een nieuw target aanraken (in dit geval een geel memobriefje). Afstand van de target en Blue steeds groter maken. De volgende stap is dat ik de target ergens op plak en dat hij die dan aanraakt. De volgende stap is duration; het verlengen van het aanraken zodat je in de kooi die voerbak kan pakken of juist weer neer kan zetten en hij blijft bij de target. Ik wilde dit graag nog even op video hebben, zodat ik dit tijdens de lezing kon laten zien. Ik had er best wel een beetje een hard hoofd in of hij dit zo snel kon oppakken zodat ik het zaterdag kon laten zien. Foute inschatting. Oeps het duurde nog geen 5 minuten.. Wat was ik trots op dat manneke!!