Week 46: Daan weer terug naar 'huis'

Maandag
Vannochtend wilde ik rond 09.30 uur oefenen. Blue had totaal geen zin, Daan daarentegen was in zijn element. Meestal train ik 's avonds of eind van de middag. Dan is het net andersom. Blue is dan druk (en dus een goede tijd om te trainen) en Daan vindt het al snel best. Ik ga zo dadelijk nog even wat behendigheid oefenen, morgen komt TV West filmen. 

Dinsdag
Fijn en trots! Daarnet de kamer van de konijnen gestofzuigd + in hun ren. Blue wilde zelfs aan de stofzuiger snuffelen en even later kwam Daan ook kijken. He, dat is gewoon fijn.
Gisteravond wilde het niet erg lukken. Blue was niet heel erg enthousiast, dus kort geeoefend. Behendigheid op tafel en weave en twist.

Wat wel goed ging was easy en alert. Ik benoem dan easy wanneer een dier rustig is en ik benoem alert wanneer hij alert is. Omdat hij gisteravond relatief rustig was, is dat een  uitstekende oefeningen voor dat soort momenten. En op een geven moment ging hij ook easy toen ik erom vroeg (nee dat lukt echt niet als hij een wilde bui heeft, maar het feit dat hij het kan als hij rustig is, is een stap voorwaarts). Easy en alert zijn voor mij belangrijke oefeningen, omdat het een dier echt kan helpen.

Zo had Diesel, mijn vorige konijn, een enorme hekel aan de lamellen, jammer voor hem dat een van zijn favoriete plekken de vensterbank was zodat hij naar buiten kon kijken. Als hij dan een lamel tegen zijn lichaam kreeg werd hij woest en maakte hij de lamellen kapot. Begrijpelijk. Alleen niet zo heel fijn voor ons. Ik ben gaan oefenen met easy en alert. Vervolgens ben ik gaan oefenen dat ik bewust en zachtjes een lamel tegen zijn lichaam hielt. In het begin benoemde ik dit van te voren; dus er komt een lamel en jij bent easy, en later had ik dat niet meer nodig omdat hij geleerd dat het ok was. Kortom; easy en alert; handig voor elk dier en elke situatie. Lees in High Five met je konijn meer over deze oefeningen, dit staat bij: agressie bij konijnen.

Woensdag/donderdag/vrijdag
Pfff, de afgelopen twee dagen is de kat van een goede vriendin van mij heel erg ziek geworden. Wachten op onderzoeken, echo's enzovoorts. Wat is het toch naar om die beslissing te maken of een dier wel/niet kan blijven leven. Hoe lang moet je doorgaan, wat is nog reeel voor het dier? Nare dingen. Aan de andere kant is het ook fijn dat je erbij kan zijn.

Morgen nog een niet zo hele fijne dag. Ik ga Daantje terug naar mijn fokker brengen. Sjaan was ontzettend lief dat ik mocht kiezen tussen twee konijnen. Daarnaast had het als voordeel dat het konijn niet alleen zit. Ik vind als je een jong konijn bij een volwassen konijn gaat zetten, dan wil ik van te voren graag een band op bouwen, alvast wat socialiseren, oefeningen aanleren etc. Ook moet het jonge dier weerbaar genoeg zijn. Zowel Daan als Blue zijn mannetjes en langzaam beginnen zij dat door te krijgen. Twee rammen bij elkaar houden is meestal geen optie. Dus morgen gaat Daantje weer naar huis. Wil je een leuke Franse Hangoor (nee, niet Daan die blijft bij Sjaan), kijk dan op: http://hethangorennest.mijnkonijn.nl/. Sjaan, dank je wel en tot morgen!