Lees over mijn projecten

Van Ara tot Zebra: elk dier kan iets leren. Soms is trainen noodzakelijk. Denk aan het aanleren van gewenst gedrag. Maar soms is trainen gewoon leuk. Met welk doel je ook traint, de band tussen jou en je huisdier zal enorm versterken. Samen trainen maakt het dierenleven leuker! Als allround dierentrainer ziet Bernice dagelijks hoe intelligent huisdieren, boerderijdieren, dierentuindieren en exoten eigenlijk zijn. Het aanleren van gedrag betekent vaak het verschil tussen een saai en angstig leven of een heerlijk dierenleven vol plezier. In mijn boeken staat uitgebreid beschreven hoe konijnen en cavia's te trainen zijn. Deze methode is toepasbaar op ieder dier.

Wil je meer voorbeelden over mijn werk? Kijk dan eens naar de onderstaande projecten.

Schaap Goof leerde om vrijwillig geschoren te worden

Veel mensen verwachten het niet, maar schapen hebben echt plezier in het spelenderwijs samenwerken met mensen.

Bernice trainde het schaap Goof, dat veel stress ondervond van verzorgende handelingen. Goof vond het bijvoorbeeld vreselijk om geschoren te worden.

Goof leerde in rap tempo allerlei spelletjes waaronder het geven van hoeven, oren, staartje. Hierdoor ontwikkelde hij zijn zelfvertrouwen en het vertrouwen in de mens. Daardoor werd het ook mogelijk om Goof overal op zijn lichaam aan te raken, en hem te controleren op medische problemen. En uiteindelijk onderging Goof ook de noodzakelijke scheerbeurt zonder daarvan gestresst te raken.

Geiten zijn net zo goed te trainen. Gezien hun voorliefde voor springen en klauteren, is het niet verbazend dat zij vaak dol zijn op behendigheidsoefeningen en allerlei spelletjes.

Heb je een schaap of geitje dat zich lastig laat verzorgen? Of wil je gewoon een betere band met je dier? Misschien wil je een lezing of workshop organiseren? Neem dan vrijblijvend contact op.

img 0333