Lees over mijn projecten

Van Ara tot Zebra: elk dier kan iets leren. Soms is trainen noodzakelijk. Denk aan het aanleren van gewenst gedrag. Maar soms is trainen gewoon leuk. Met welk doel je ook traint, de band tussen jou en je huisdier zal enorm versterken. Samen trainen maakt het dierenleven leuker! Als allround dierentrainer ziet Bernice dagelijks hoe intelligent huisdieren, boerderijdieren, dierentuindieren en exoten eigenlijk zijn. Het aanleren van gedrag betekent vaak het verschil tussen een saai en angstig leven of een heerlijk dierenleven vol plezier. In mijn boeken staat uitgebreid beschreven hoe konijnen en cavia's te trainen zijn. Deze methode is toepasbaar op ieder dier.

Wil je meer voorbeelden over mijn werk? Kijk dan eens naar de onderstaande projecten.

Dassen Dommel en Sirene hebben minder stress

In 2006 heeft Bernice een aantal weken aan een bijzonder project gewerkt: het trainen van dassen. Uiteraard niet om er circusdieren van te maken! Het gaat om twee dassen (Dommel en Sirene) die te zien zijn bij Das en Boom.

Het doel van de training was:

  • dat de dassen zonder teveel stress verzorgende handelingen kunnen ondergaan.  
  • dat twee dassen te zien zijn voor publiek, zonder zich daarbij onprettig te voelen.
  • dat zij getransporteerd kunnen worden in een transport kooi, zonder dat zij dat vervelend vinden. (inmiddels een leuk spel!).
  • dat de dassen op commando naar een andere plaats kunnen gaan zodat de verzorgers de verblijven kunnen schoonmaken.

Dankzij de training is het leven voor Dommel en Sirene makkelijker en aangenamer geworden. Uiteraard werd er puur met positieve methodes gewerkt; voornamelijk met de SATS methode van Kayce Cover uit Amerika.

Zie hier de website van stichting Das en Boom.

dassen training bernice muntz