Recensies

"Jarenlang hebben we genoten van onze eigen cavia's. Dit boek doet mij weer terug verlangen naar deze koddige, piepende viervoeters. Het is een must-have voor iedereen die meer wil weten van zijn cavia. Ga dieper in op de voeding en verzorging van je cavia en vind alles over zwangerschappen en ziektes."

Stijn Peters, dierenarts Dierenziekenhuis Eindhoven


"Bernice heeft een leuk en leerzaam boek over cavia’s geschreven. Vooral het hoofdstuk opvoeden, spelen en trainen laat zien dat een cavia meer is dan zomaar een dier dat stil in een hokje zit."

Evert-Jan de Boer, Dierenkliniek Wilhelminapark, Utrecht


"Doe je cavia én jezelf het grootst mogelijke plezier: LEES DIT BOEK!
Je zult je dier beter begrijpen, beter voor hem kunnen zorgen, hem gelukkiger maken maar vooral: een fantastische band met hem krijgen!"

Sascha Gaus, Martin Gaus Academie


"Het LICG geeft objectieve informatie over het houden van huisdieren. In onze huisdierenbijsluiters en praktische documenten is veel informatie te vinden, ook over de cavia.

Dit populaire dier wordt vaak aangeschaft voor kinderen en lijkt een makkelijk te houden huisdier waar niet veel bij komt kijken. Maar wie meer weet over zijn cavia, zijn gedrag en zijn taal, zijn wensen en behoeftes, heeft veel meer plezier van zijn dier en kan er beter voor zorgen. Dat begint bij het besef dat een cavia moet samenleven met een of meer soortgenoten om gelukkig te zijn. Ook de juiste voeding, huisvesting, speelmogelijkheden en uitdagingen, bijvoorbeeld in de vorm van training, maken het leven met cavia’s dubbel zo leuk!

Dit boek biedt over al deze onderwerpen veel informatie, en is daarnaast een echt doe-boek. Het LICG raadt het dan ook van harte aan voor iedereen die cavia’s houdt of wil gaan aanschaffen."

Saskia Ober, medewerker kennis- en informatieontwikkeling LICG (Landelijk InformatieCentrum Gezelschapsdieren), www.licg.nl


"Het Platform Verantwoord Huisdierenbezit (PVH) zet zich in voor de belangen van dieren en dierhouders. Mensen die dieren houden, willen niets liever dan dat hun dieren het zo goed mogelijk hebben. Dat kan alleen maar als ze hun dieren ‘kennen’, als ze weten wat ze nodig hebben en, mocht er een keer wat bijzonders aan de hand zijn, snel kunnen zien hoe ze daarmee om moeten gaan.

Ook voor iedereen die cavia’s houdt is kennis over hun dieren, over het leven van alledag en over de signalen die ze afgeven, verschrikkelijk belangrijk. Baasjes hebben het meeste plezier van hun dieren en dieren hebben het meeste plezier van hun baasjes als het baasje weet wat het dier nodig heeft. Daar gaat het om, daar gaat dit boek over."

Ir. Ed.J.Gubbels, Secretaris Platform Verantwoord Huisdierenbezit


"Eindelijk is de kennis over gedrag, voeding, huisvesting, gezondheid en verzorging van de cavia gebundeld in één goed en informatief boek. Met als “vette” bonus duidelijke, praktische uitleg over trainen en spelen met je cavia! Het boek is daarom zeker ook interessant voor de ervaren cavia-eigenaar. Als docent dierverzorging vind ik dit boek ook absoluut een aanrader voor de professionals in de gezelschapsdierenbranche. De cavia is nog steeds een van de populairste huisdieren voor kinderen, en goede voorlichting begint met een goede informatiebron."

Sophie Witschge, diergedragsdeskundige en docent dierverzorging Terra MBO Meppel

"Ik vind het geweldig, eindelijk eens een boekje waar in staat hoe het echt is!"

Carla Vink, Carla’s caviaopvang http://www.caviaopvangcarlawinkel.nl/