High Five met je konijn

boek high five met je konijn - bernice muntz

Het boek 'High Five met je konijn' is een uniek boek voor iedereen die met konijnen omgaat. Konijnen worden vaak in een klein hok gehouden en leiden een saai leven. Onnodig! In High Five met je konijn lees je welke verzorging je konijn nodig heeft. En hoe jullie samen kunnen genieten van een goed en gezellig leven.

Lees alles over:

 • Het opbouwen van een band met je konijn.
 • Plezier hebben en spelen met je konijn (bijvoorbeeld speurspelletjes).
 • Hoe je je konijn kan leren voetballen.
 • Hoe je je konijn Rabbitdance kan aanleren.
 • Konijnentaal – wat probeert je konijn je te vertellen?
 • Voeding, gezondheid en eetbare planten.
 • Het zindelijk maken van je konijn.
 • Hoe je omgaat met konijnen die slopen.
 • Hoe je agressie kunt voorkomen en ombuigen.
 • En nog veel, veel meer…!

Uitvoering: full colour, hardcover en leeslintje, 272 pagina's. ISBN 978-90-817713-3-7 - NUR 942.

Zie hier voor de inhoudsopgave en een aantal voorbeeld pagina's

Verkoopprijs: € 34,50. Tijdelijk betaalt u geen verzendkosten. Bestel het boek direct via het onderstaande formulier, zodat u hem snel in huis heeft! 
Let op; de boeken worden vanaf 22 februari weer verstuurd ivm met vakantie.

 • Payment for High Five met je konijn

  iDEAL Mollie

 • boek high five met je konijn-bernice muntz hires
  Verbeter de band met je konijn! Ervaar hoe leuk een konijn als huisdier kan zijn.

  Wilt u het boek direct bij Bernice bestellen vanuit België? Geen probleem, wij verzenden hem snel voor u.

  Maak dan 40 euro (34,50 euro plus de verzendkosten) over naar Fit2gether, Leidschendam, Nederland
  IBAN: NL53 INGB 0009 2370 55  en BIC/SWIFT INGBNL2A

  o.v.v. "High Five".

  Let op: op een bankoverschrijving worden de volledige adresgegevens niet meegestuurd. Stuur dus ook een email naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. met daarin het adres.

  Bent u distributeur van boeken in Belgie en wilt u de boeken van Bernice aan uw assortiment toevoegen? Neem dan contact op via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of +31 70 3202315. Het boek is voor de groothandel ook te bestellen via het Centraal Boekhuis.


  Uitvoering: full colour, hardcover en leeslintje, 272 pagina's. ISBN 978-90-817713-3-7 - NUR 942.

 • "Konijnen zijn leuke speelkameraadjes, maar dat je ze ook kunt trainen is minder bekend. In dit boek worden de ins en outs van het hebben van een konijn als huisdier behandeld, o.a. huisvesting, gezondheid, voeding en verzorging. Het hoofdstuk over de opvoeding en training van konijnen is vernieuwend en erg uitgebreid. De nadruk ligt hierbij vooral op de SATS-methode, waarbij via benoemen, bridges en targets dieren veel aan te leren is.
  Verder in een aantal bijlagen lijsten van kruiden, groenten, fruit, houtachtige- en giftige gewassen, waarbij de al of niet waardevolle bijdrage aan het dieet van konijnen aangegeven staat. Het geheel is op eenvoudige en enthousiasmerende manier geschreven; vooral de trainingselementen worden uitvoerig uitgelegd. De (voornamelijk kleuren)foto's zijn vooral illustratief.
  Zowel beginnende, als ervaren konijnenliefhebbers kunnen met behulp van dit boek de band met hun konijn versterken om zo nog meer van hun huisdier te genieten. Hoewel de lezer met je wordt aangesproken, is het boek niet geschikt voor zelfstandig gebruik door kinderen.

  Inhoudsopgave, nuttige adressen en literatuurlijst aanwezig. Het trainingselement maakt dit boek anders dan doorsnee konijnenboeken."

  Carla van der Hulst, NBD Biblion


  "Op een schitterende manier toont dit boek het wezen van konijnen, dat vaak verborgen blijft -hun intelligentie, gevoeligheden, voorkeuren, behoeften en bezigheden. Dat maakt hen voor degenen die daarvoor openstaan tot prachtige metgezellen die ons levens verrijken."

  Kayce Cover, dierentrainer en grondlegster SATS methode


   

  "Dit boek gaat over veel meer dan over hoe je je konijn verzorgt en gezond houdt: het gaat over hoe je je konijn gelukkig houdt. Iedereen die een konijn heeft moet dit boek lezen: je zult nooit meer op dezelfde manier naar je konijn kijken!"

  Sacha Gaus, Martin Gaus Academie


  "Stichting KonijnenBelangen zet zich al 10 jaar in voor het welzijn van konijnen. In die jaren hebben we veel bereikt. Steeds vaker wonen konijnen samen met andere konijnen en hebben ze veel ruimte om te rennen en te spelen. Mensen weten steeds meer over de behoeften van hun konijn en dierenartsen hebben steeds meer medische konijnenkennis. Hierdoor leven onze konijnen een langer en gelukkiger leven.

  Het trainen van konijnen is relatief nieuw. Ik heb er zelf twee jaar geleden kennis mee gemaakt. Ik wilde mijn eigen konijnen gaan trainen met een clicker. Ik begon met Lucky, de meest geschikte kandidaat dacht ik, omdat hij slim is en dingen snel doorheeft. Er was echter geen beloning te vinden waarvoor hij echt zijn best wilde doen. Toen ben ik Pluk gaan trainen, voor een rozijntje wilde hij erg graag met mij samenwerken. Zo heb ik hem heel snel kunnen leren om op commando een belletje te rinkelen. En het ging niet alleen goed, hij vond het ook erg leuk. Als ik met het belletje aankwam dan zat hij er direct klaar voor. Ondanks mijn jarenlange ervaring met konijnen had ik geen idee dat konijnen zo goed te trainen waren.

  Ons werk als Stichting gaat ondertussen door. Er wonen nog steeds konijnen hun hele leven alleen in een klein hokje en er worden nog regelmatig konijnen op straat gezet, omdat ze te lastig zouden zijn of de kinderen er niet meer naar omkijken. Door mensen voor te lichten en asiels te ondersteunen proberen we hier wat aan te doen. Boeken zoals deze helpen daar ook bij. Mensen hebben meer plezier van hun konijnen en de konijnen hebben een langer en gelukkiger leven. Daar gaat het om!"
  Ingrid Ebbelink,vice-voorzitter Stichting KonijnenBelangen; dé stichting voor mensen met een hart voor konijnen!


   

  "Dit boek gaat niet alleen over hoe je een konijn moet houden, maar ook over hoe je je konijn beter kunt begrijpen en meer plezier kunt beleven van en met je konijn.
  Bernice Muntz is zelf in de eerste plaats een konijnenliefhebster en in de tweede plaats ook een konijnengedragsdeskundige. Het boek is een aanrader voor de echte konijnenliefhebber die nog meer plezier met zijn of haar konijn wil hebben en beter wil begrijpen wat er in het konijn omgaat."

  Marco te Loo, dierenarts Dier en Zorgcentrum Holland


  "Iedere hondeneigenaar heeft wel met zijn hond een of andere cursus gelopen of zelf tijd en energie in de opvoeding en training gestoken. We vinden het tegenwoordig normaal dat onze huisgenoot hond netjes opgevoed en gehoorzaam is.
  Maar als je het hebt over het opvoeden van je konijn kijken de meeste mensen je verbaasd aan. Toch worden er enorm veel konijnen als huisdieren gehouden. Het leven van de meeste van hen zou zoveel leuker, interessanter en gezelliger kunnen zijn als hun eigenaars zich zouden verdiepen in gedrag, opvoeding en training van hun huisgenoot. Veel konijnen leiden immers een saai en zelfs treurig bestaan: eenzaam in een (te klein) hok met slechts een of twee keer per dag bezoek van de eigenaar die hem van voedsel of een aai voorziet.

  Op z’n minst moeten we tegemoet gaan komen aan de basisbehoeften van het konijn: sociale interactie (met soortgenoot én eigenaar), beweging en mogelijkheid tot foerageren, graven en knagen. Beter nog dan dat: we moeten zijn intelligentie gaan benutten. Een opgevoed konijn kan vrij rond lopen in huis en tuin en is veel prettiger in de omgang.

  Toen ik enkele jaren geleden mijn leerlingen dierverzorging vertelde dat we dit jaar konijnen zouden gaan trainen, keken ze me raar aan. Maar al spoedig ontdekten ze zelf hoe intelligent konijnen kunnen zijn en hoe groot hun leervermogen is. Konijnen zijn enorm leuke huisdieren, mits je aan hun basisbehoeften voldoet. Maar het zijn geweldig leuke huisdieren als je méér doet dan dat.

  Dit boek zal je daarbij helpen. Bernice is namelijk een dierentrainer met een ongeëvenaarde kennis van en een enorm inzicht in het wezen van het konijn. Ook ik was sceptisch toen ik met schoolkonijn Guusje bij haar op workshop kwam, maar binnen een paar uur was ik compleet om: niet alleen vertelde ze hoe je de intelligentie en mogelijkheden van je konijn kon benutten en vergroten, ze liet het je ook beleven. Dit boek is dan ook een aanrader en must voor iedere konijneneigenaar."

  Sophie Witschge, docent dierverzorging/paraveterinair AOC-Terra MBO Meppel en mede-eigenaar Alpha Hondenschool Meppel


  "Het LICG (Landelijk InformatieCentrum Gezelschapsdieren) is een onafhankelijke stichting die informatie geeft over het verantwoord aanschaffen en houden van huisdieren. Met de huisdierenbijsluiters en heel veel praktische informatie op de website wil het LICG bereiken dat mensen bewust en goed voorbereid aan een huisdier beginnen en er zijn leven lang goed voor zorgen.

  Het konijn is na kat en hond het populairste huisdier in Nederland. Niet verwonderlijk, want het zijn enorm leuke dieren. Helaas zijn het ook dieren waar veel mee mis gaat. Men beseft vooraf vaak niet wat het houden van konijnen met zich meebrengt en dat konijnen dieren zijn waar tijd in gestoken moet worden. Een konijn wordt vaak aangeschaft voor kleine kinderen, die er al snel op uitgekeken zijn. Het resultaat is dat menig konijn in zijn eentje in een te klein hok zijn leven slijt. Zo lijkt een konijn al snel een saai dier.

  Maar het kan zoveel leuker en beter! Wie de tijd neemt om zich in zijn konijn te verdiepen, informatie verzamelt en het dier de ruimte en bovendien een konijnenmaatje gunt, kan ontzettend veel plezier aan hem beleven. Op die manier wordt een konijn een echt gezinslid dat wat gezelligheid betreft niet onder doet voor hond en kat.

  Ook het trainen van je konijn, samen bezig zijn, lol hebben en allebei nieuwe dingen leren zijn goede en vooral leuke manieren om je huisdier echt te leren kennen. Dit boek laat zien hoe je dat aanpakt. Of het nu gaat om handige zaken zoals op commando het hok in, verzorgen zonder stress - bijvoorbeeld het zonder problemen knippen van nageltjes - of een high five gewoon puur voor de lol: training kan de band tussen eigenaar en konijn versterken en laat zien hoe leuk en slim een konijn kan zijn. Daar wordt zowel het baasje als het konijn beter van!"

  Saskia Ober, medewerker kennis- en informatieontwikkeling Landelijk InformatieCentrum voor Gezelschapsdieren (LICG)


   

  "Dit boek is een aanrader voor alle baasjes die hun konijnen zowel lichamelijk als psychisch gezond willen houden."

  Konijnen- en knaagdierenopvang Het Knaaghof
  Dierenbescherming afdeling Den Haag